Legea offshore. Mihaela Huncă: Este necesar. Nu trebuie adoptat oricum

Legea offshore
Legea offshore

Deputatul Mihaela Huncă a declarat că resursele naturale ale României nu pot fi tranzacţionate după bunul plac sau aranjamentele unui politician.

Parlamentarul, membru al Pro România, consideră că "este necesară o analiză foarte serioasă a legii offshore care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

"Am asistat până acum la încercarea de a tranzacţiona resursele României pe persoană fizică: negocieri purtate în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu investitori, în spatele uşilor închise, cifre şi predicţii fără un studiu de impact financiar, fără o analiză concretă a ceea ce înseamnă taxarea veniturilor exploatării de petrol şi gaze. România trebuie să câştige din investiţiile din Marea Neagră şi acum se defineşte cadrul legislativ şi se pun bazele cooperării între ţara noastră şi diverse companii petroliere interesate de resursele naturale ale Mării Negre. Esenţial este să ne dovedim profesionişti, echilibraţi, raţionali, consecvenţi, să ştim şi să ne asumăm menţinerea stabilităţii şi predictibilităţii fiscale. Proiectul de lege este necesar pentru începerea exploatărilor de gaze din Marea Neagră, însă el nu trebuie adoptat oricum", a afirmat Mihaela Huncă.

Potrivit acesteia, Pro România va veni cu o analiză "foarte serioasă" la legea offshore, cu studii de impact realizate de experţi şi organizaţii independente, dar şi cu comparaţii cu exploatări similare, care ar trebui să stea la baza adoptării legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel