Legea offshore. Mihaela Huncă: Este necesar. Nu trebuie adoptat oricum

Denisa Zamfir / 27 sep 2018 / 17:27 Salveaza PDF Comentarii
Legea offshore
Descriere foto: Legea offshore

Deputatul Mihaela Huncă a declarat că resursele naturale ale României nu pot fi tranzacţionate după bunul plac sau aranjamentele unui politician.

Parlamentarul, membru al Pro România, consideră că "este necesară o analiză foarte serioasă a legii offshore care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

"Am asistat până acum la încercarea de a tranzacţiona resursele României pe persoană fizică: negocieri purtate în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu investitori, în spatele uşilor închise, cifre şi predicţii fără un studiu de impact financiar, fără o analiză concretă a ceea ce înseamnă taxarea veniturilor exploatării de petrol şi gaze. România trebuie să câştige din investiţiile din Marea Neagră şi acum se defineşte cadrul legislativ şi se pun bazele cooperării între ţara noastră şi diverse companii petroliere interesate de resursele naturale ale Mării Negre. Esenţial este să ne dovedim profesionişti, echilibraţi, raţionali, consecvenţi, să ştim şi să ne asumăm menţinerea stabilităţii şi predictibilităţii fiscale. Proiectul de lege este necesar pentru începerea exploatărilor de gaze din Marea Neagră, însă el nu trebuie adoptat oricum", a afirmat Mihaela Huncă.

Potrivit acesteia, Pro România va veni cu o analiză "foarte serioasă" la legea offshore, cu studii de impact realizate de experţi şi organizaţii independente, dar şi cu comparaţii cu exploatări similare, care ar trebui să stea la baza adoptării legii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24