Legea-cheie trecută de Parlament, susținută de TOATE PARTIDELE. Cazanciuc a dat vestea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că o inițiativa sa a trecut de Parlament, exprimându-și dorința să fie promulgată rapid. Despre ce e vorba. 

”Ce s-a întâmplat din iunie 2019 până în iunie 2020?

La doar un vot diferență de unanimitate, Camera Deputaților a adoptat, astăzi, inițiativa prin care am propus depunerea declarațiilor de avere și interese doar în format electronic, începând din 2022.

Sper ca legea sa fie promulgata în scurt timp, până pe 15 iunie, dată la care se depun declarațiile de avere și interese.

Anual, febra acestor declarații înseamnă că cel puțin 600.000 de declarații (și 1,2 milioane în anii electorali) sunt tipărite, preluate și prelucrate în original și în copie de Agenția Națională de Integritate (ANI). Acestea se adaugă celor 8 milioane pe care ANI le păstreaza deja arhivate în spații de depozitare a căror administrare și închiriere necesită cheltuieli din bugetul public.

De azi, însă, iunie nu va mai fi luna integrității ... pe hârtie, în instituțiile publice!

Pentru ca debirocratizarea și digitalizarea să nu rămână simple deziderate, acestea trebuie să fie instrumentele normale din era tehnologiei și globalizării, la doar un click distanță, care să ofere servicii reale pentru cetățeni!

Mulțumesc colegilor de la toate partidele din Parlament care mi-au susținut inițiativa!” scrie Robert Cazanciuc, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel