Lege spionaj SUA. Congresul a aprobat schimbarea legii interceptărilor

Congresul american a adoptat, joi, un proiect de lege pentru reautorizarea unui program cheie de colectare a informațiilor străine, cu o schimbare importantă: cere FBI-ului să obțină un mandat dacă dorește să acceseze conținutul conversațiilor efectuate de americani. Legea prevede și supravegherea țintelor în afara SUA. 

Legislația pentru reînnoirea programului care permite agențiilor să efectueze supravegherea țintelor străine în străinătate a trecut cu 256 de voturi pentru și 164 împotrivă și acum se îndreaptă către Senat. Trump a spus că va semna proiectul de lege, care va prelungi programul timp de șase ani.

Directorul National Intelligence, Dan Coats, numește urmărirea țintelor străine drept "sfântul gral" care oferă o perspectivă asupra gândirii și acțiunilor adversarilor. Cu toate acestea, programul, care urmează să expire la 19 ianuarie, vizează și mijloacele de comunicare ale americanilor. 

Avocații pro confidențialitate și unii parlamentari  doresc să solicite FBI-ului să obțină un mandat dacă dorește să interogheze sau să vizualizeze conținutul comunicațiilor americanilor care se află în baza de date, în cazul în care doresc să efectueze anchete. 

Cu alte cuvinte, proiectul de lege ar permite FBI-ului să continue să interogheze baza de date, folosind termeni de căutare, pentru informații despre americani, dar ar cere investigatorilor să obțină un mandat dacă vor să obțină acces la comunicații, relatează Time.com. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel