Lăzăroiu: ”Iohannis i-a dat sarcina”. Replică pentru președinte

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a recunoscut că știa de întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și Petre Lăzăroiu, fostul judecător CCR. Lăzăroiu este de părere că președintele României este cel care i-a dat respectiva sarcină ingrată Siminei Tănăsescu. 

”Eu nu l-am acuzat pe domnul președinte Iohannis că ar fi implicat într-un asemenea scandal. Mi-am pus întrebări și am încercat să aflu ce se întâmplă în spatele acestei întâlniri. Eu o cunosc pe doamna Simina Tănăsescu, suntem în relații foarte bune, nu de familie, nu apropiate. Este prima oară când doamna Simina Tănăsescu mă sună la telefon și îmi cere o întâlnire. M-am dus la această întâlnire să văd despre ce e vorba, mai ales că mi-a spus că are o sarcină ingrată. Observ din ce a declarat președintele că într-adevăr se confirmă că are o plângere a unei asociații la Cotroceni și că în niciun caz nu s-a gândit să emită un decret. A mai spus că nu s-a gândit la așa ceva, dar e bine să îi spuneți persoanei în cauză dacă este ceva sau nu. Dacă remomerăm tot traseul vedem din start că v-a spus că a avut loc o discuție de doi profesioniști. După aceea a ieșit Simina Tănăsescu și a spus că administrația prezidențială nu are legătură cu ce a făcut ea. Iar acum vine domnul președinte și spune că are o solicitare, dar că nu a convenit că va da un decret.”,  a declarat fostul judecător Petre Lăzăroiu la Antena 3. 

Întrebat dacă s-a lămurit cine i-a dat această sarcină ingrată Siminei Tănăsescu, fostul judecător a afirmat: Dacă președintele știa și a spus că știa că are o plângere și că trebuia în mod inegal să îmi fie adus la cunoștință, nu mai am nicio îndoială. 

Eu nu fac politică, nu am făcut, nu fac și nu intru în jocuri politice. Eu am sesizat pericolul care este pentru Curte, pentru că dacă președintele are o astfel de plângere, trebuia să iasă cu un comunicat public și să spună că nu are o preocupare în asemenea temă și nu i-a dat mandat doamnei Tănăsescu să îl discute cu judecătorul. (...) Recunoaște și de această întâlnire și că are o plângere la Cotroceni pe această temă.”, a susținut Petre Lăzăroiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel