Lazăr, clasare dosar Iohannis. Chirieac: Stupefiant ce spune Toader! Problema, în dosarul de numire

Analistul Bogdan Chirieac a făcut unele precizări legate de ceea ce a prezentat ministrul Tudorel Toader în declarația de presă, în care a anunțat declanșarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, atunci când a vorbit de numirea acestui în funcție și de dosarul de la Iohannis.

”Chestiunea aceea este devastatoare cu hârtia din dosarul de numire, dosar despre care aflăm că nu era complet. Este ca și cum te-ai duce să-ți iei permisul de conducere; ți-au luat permisul dar tu nu ai susținut proba teoretică, fix asta este. dar aflăm, în schimb, că în dosarul acela se află decizia de clasare a unui dosar al președintelui Klaus Iohannis. Eu n-am crezut niciodată că președintele a avut dosar! Acum spune ministrul Justiției! Chestiunea aceasta este stupefiantă. Multă lume a avut dosare, s-au clasat, foarte bine, nici nu cred că președintele e vinovat e ceva, problema este în dosarul de numire... să pună decizia de clasare e ca un soi de amenințare, evaluare” a comentat analistul, miercuri seara, la Antena 3, după declarațiile ministrului Toader și ale procurorului Augustin Lazăr

”Eu am vazut-o ca pe un soi de amenințare, nu știu dacă este o chestie legală, dar morală în niciun caz nu este. Procurorul care mi-a clasat dosarul îl numesc procuror general al României. Cum vă sună chestiunea asta? Complicat”, a subliniat Chirieac.

”A doua chestiune. Nu înțeleg de ce domnul procuror general Lazăr a ținut să iasă la o conferință de presă în seara asta (miercuri - n.r.).  Cred că trebuia să-și ia un răgaz de 24-48 de ore pentru putea argumenta ceva împotriva documentului prezentat de Tudorel Toader. Ministrul Justiției a prăbușit peste procurorul general Augustin Lazăr o placă de mormânt. Dar e de plumb, cred. El nu a negat la chestiunea aceea cu hârtia din dosar și a celorlate hârtii care lipseau din acel dosar înaintat președintelui. Tudorel Toader ar trebui să dea niște explicații”, mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: Revocare Lazăr. Radu Tudor: ”Knockout în 20 de reprize. Consecințe nebănuite”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel