Lavrov: Evacuarea muniţiilor din Transnistria, posibilă după reglementarea conflictului

lavrov
lavrov

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, a afirmat, miercuri, că Rusia nu-şi va retrage muniţiile din Transnistria decât după reglementarea conflictului cu Republica Moldova. 

 În cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene de la Chişinău, Natalia Gherman, şeful diplomaţiei ruse a declarat că, în prezent, nu se discută modificarea operaţiunii de pacificare din stânga Nistrului, iar Rusia îşi va evacua muniţiile din regiune după reglementarea conflictului. 'În contextul reglementării vor fi excluse toate impedimentele din calea evacuării muniţiilor şi atunci vom putea conveni şi în privinţa noului format al misiunii de pacificare', a declarat Lavrov, citat de ITAR-TASS.

"Noi ne pronunţăm pentru rezolvarea acestei probleme în cadrul elaborării unui statut special pentru Transnistria şi garantării acestui statut în formatul şi în contextul confirmării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova", a adăugat Serghei Lavrov.

 Totodată, ministrul rus a chemat părţile implicate în diferendul transnistrean să se abţină de la acţiuni unilaterale şi poziţii radicale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel