Laura Vicol (PSD): Noi, politicienii, nu avem voie să uităm de priorităţile reale ale românilor

Facebook - Laura Vicol
Facebook - Laura Vicol

Laura Vicol, deputat PSD, atrage atenţia asupra priorităţilor care trebuie să se regăsească pe agenda publică în aceste vremuri dificile şi pline de provocări pentru români şi pentru România.

"Situaţia politică din România ultimelor luni nu este de interes pentru români! Demiterea Guvernului Cîţu era un gest care trebuia făcut, dar nu din motivele invocate de alte partide care au susţinut acest demers. Pe români nu îi interesează nici soarta lui Stelian Ion şi orgoliul rănit al USR, nici cine conduce PNL, nici viitorul acestui partid. Ca oameni politici avem datoria de a nu uita aceste lucruri. Românii sunt detaşaţi de problemele politice, pentru că, pe agenda lor, altele sunt priorităţile.

Pentru români, importante nu sunt negocierile între partide, ci soluţiile pe care partidele le pot oferi la probleme cu adevărat stringente", a declarat deputatul Laura Vicol.

Deputatul social-democrat a subliniat principalele probleme cu care se confruntă românii în aceste momente: "Suntem în plin val patru al pandemiei, cu peste 10.000 de cazuri noi în fiecare zi şi cu sute de morţi. Datoria noastră este să răspundem la întrebarea: cum ieşim din acest coşmar până nu este prea târziu?

Suntem la începutul iernii, iar sezonul rece se anunţă a fi şi el un coşmar, deopotrivă din cauza creşterii galopante a preţurilor la energie, dar şi a problemelor cu reţelele de termoficare. Mulţi români deja suferă de frig. Parlamentul a adoptat Legea consumatorului vulnerabil, dar trebuie să fim conştienţi că aceasta, foarte utilă, nu este şi suficientă pentru ca românii să nu sufere în următoarele luni.

Şcoala este în continuare o Cenuşăreasă - ultimul an şi jumătate a fost o experienţă nefastă pentru multe generaţii de elevi. Vorbim de aproape doi ani de proces educaţional efectiv afectat de pandemie! Consecinţele a ceea ce s-a întâmplat acum nu sunt încă pe deplin intuite. Sute de mii de copii şi cadre didactice au fost subiecţii unui experiment - învăţământul online. Şi nu ştim dacă acesta a fost unul de succes sau dimpotrivă. Faptul că mulţi copii nu au avut resursele să participe la învăţământul online este dramatic.

Este o obligaţie să reclădim ce s-a dărâmat acum, şi mă refer inclusiv la psihicul elevilor - a opera modificările legislative pentru a avea tot timpul psihologi şcolari la post este o urgenţă, printre altele".

De asemenea, Laura Vicol a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile pe care le presupune detaşarea clasei politice de nevoile reale ale populaţiei. "Punctez aici doar câteva lucruri pentru a ne aminti ce este cu adevărat important şi către ce trebuie să ne aplecăm, pentru ca falia dintre clasa politică şi societate să nu se adâncească. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să le arătăm românilor în primul rând că le putem face dreptate, şi nu neapărat că suntem iscusiţi la negocieri politice", a concluzionat deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel