Ladislau Boloni, reacţie dură după ce Ionuţ Stroe şi-a cerut scuze pentru scandalul Colţescu

Ladislau Boloni
Ladislau Boloni

Ladislau Boloni îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu în scandalul de rasism şi îi transmite un mesaj clar ministrului Ionuţ Stroe. 

„Eu vorbesc româna aproape la fel de bine ca limba mea maternă, maghiara. Franceza o vorbesc, cred că foarte bine. Nu sunt departe nici cu engleza, puţin mai departe cu portugheza. Când ai exprimări rasiste, accentul tău, cuvintele tale, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile. Ori eu n-am sesizat aşa ceva la Colţescu! Şi, repet, am pretenţia că ştiu bine limba română.

Faptul că tu spui ăla negru, ca să identifici repede un om, păi asta nu poate fi niciodată rasism! Exprimarea lui Colţescu n-a avut nicio urmă de dispreţ sau de ură vizavi de persoana care era pe banca formaţiei turce. O mare problemă în această situaţie, dacă vrei să o înţelegi, e că, în limba română, cuvântul negru descrie o culoare. Colţescu nu spune nigger, cuvânt în engleză cu cononaţie rasistă, el nu spune cioară care e un cuvânt jignitor în română. Colţescu foloseşte un cuvânt din română, care e interpretat, în mod eronat, de către cei care l-au auzit.

Iar în reacţiile care au curs de aici, am auzit şi o chestie care m-a bulversat. Că al patrulea arbitru (n.r. - Sebastian Colţescu) ar fi trebuit să ştie numele antrenorului secund de la formaţia turcă (n.r. - Pierre Webo). Dar de unde?! Ei, oamenii de pe băncile tehnice, cunosc numele tuturor arbitrilor care sunt la un meci? Eu, ca antrenor, întreb din când în când: Din ce ţară e arbitrul?. Iar asta doar când am meci internaţional. În rest, habar n-am cum îi cheamă pe arbitri şi nici nu mă interesează! Şi tot aşa, pe niciun arbitru din lume nu-l interesează cum îl cheamă pe maseurul de pe banca tehnică a celor de la ASA Târgu-Mureş, de pildă! Despre ce vorbim aici?”, a spus Boloni, conform GSP

Mesaj clar pentru Stroe: Să nu îşi ceară scuze în numele meu 

„Ei bine, eu am fost un sportiv român şi îl rog să nu-şi ceară scuze în numele meu! El e un politician care vrea să se afirme şi atunci îşi dă cu părerea şi îşi cere scuze, că, vezi domne, ce mare democrat şi liberal şi la modă e el, cu respect faţă de toată lumea! Doar că n-are respect faţă de lumea în care trăieşte el! Faţă de acea lume n-are niciun fel de respect. El vrea doar să se afirme. Şi acest sentiment, această părere exprimată de acest politician îi influenţează apoi pe foarte mulţi. 

Şi, de aceea, mă deranjează foarte tare că Tiberiu Stroe sau Ionuţ Stroe, cum îl cheamă, iese la fotografii şi îşi dă cu părerea. Cum au fost şi alţii, de altfel!”, a spus Boloni, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel