Kovesi, lângă Putin la Muzeul Figurilor de Ceară din Bulgaria

Facebook Daniel Funeriu
Facebook Daniel Funeriu

Laura Codruţa Kovesi, şefa EPPO, are o statuie la Muzeul Figurilor de Ceară din Varna, Bulgaria. Potrivit unei postări pe reţelele de socializare făcută de Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, aceasta s-ar afla lângă statueta liderului rus Vladimir Putin. 

Acesta spune că a primit fotografia printr-un e-mail. 

La Muzeul Figurilor de Ceară din Varna sunt expuse statuete ale mai multor personalităţi româneşti, printre care Gheorghe Hagi, Nicolae Ceauşescu, Regele Mihai sau Inna. Acesta s-a înfiinţat în 2014. 

"În muzeul nostru din Varna avem în jur de 60 de figurine. Oraşul nostru e la 160 de kilometri de Constanţa. Pe timpul verii oraşul este plin de români. Foarte mulţi au vizitat şi muzeul de ceară. Am decis să mergem şi noi la români. Înainte să venim în România, l-am avut deja pe Ceauşescu, Regele Mihai şi Hagi. Pentru a face figurina cu Hagi m-am dus de câteva ori la Constanţa, pentru a mă întâlni cu fostul fotbalist. La una dintre întâlniri m-am dus cu capul lui, să-l vadă. I-a plăcut. A fost greu să găsim echipamentul naţionalei României, cu care a jucat la Campionatul Mondial din 1994. Am vrut echipamentul din America. L-am obţinut de la un colecţionar“, a declarat Cvetan Atanasov, proprietarul Muzeului figurinelor de ceară de la Varna, conform Adevărul.

Figurinele de ceară sunt realizate printr-un procedeu diferit de cel al celebrului „Madam Tussaud“ din Londra.

”La realizarea unui personaj se lucrează cel puţin şase luni. E foarte greu. Avem o tehnologie diferită faţă de Madame Tussaud. E o tehnologie mai avansată. Personajele arată de parcă ar fi în viaţă. Folosim păr adevărat, ochii sunt proteze reale. Cineva a plâns când l-a văzut pe Regele Mihai şi a spus că parcă e viu. Din experienţa noastră de până acum, cele mai multe poze se fac cu Che Guevara. Dar şi personajele de la Hollywood au mare succes.Acum îl facem pe Smiley. Dar planul este să mai facem Simona Halep, Nadia Comăneci, Ivan Paţaichin şi Ion Ţiriac”, a mai spus Cvetan Atanasov.

Muzeu de ceară la Brăila, promisiune de campanie în 2016 

Candidatul ALDE la Primăria municipiului Brăila, Dan Păun, avea în oferta sa electorală realizarea unui muzeu al figurilor de ceară care să cuprindă o sală dedicată personalităţilor politice.

”Un muzeu al figurilor de ceară ar fi foarte uşor de făcut, mai ales că în zonă nu există aşa ceva. Aici s-ar putea organiza săli tematice cu personalităţi brăilene, începând cu faimosul Terente, banditul bălţilor, continuând cu Codin şi alţii. Putem face o sală cu figuri de ceară reprezentând personalităţi ale lumii politice, muzicale şi aşa mai departe. Ar fi un punct de atracţie pentru turiştii din toată zona”, a declarat Dan Păun în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel