Klaus Iohannis, prima urare în anul 2015, pentru cei care poartă numele Sf. Vasile

Președintele Klaus Iohannis a transmis, pe contul său de socializare, prima urare din acest nou an, care este adresată celor care își serbează, joi, 1 ianuarie 2015, ziua onomastică.

„În prima zi a noului an îi sărbătorim pe cei care poartă numele Sfântului Vasile. Le urez tuturor la mulți ani, sănătate, bucurii alături de cei dragi și multe împliniri!", a postat, astăzi, președintele Iohannis, pe Facebook.

În prima zi a Anului Nou, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Vasile cel Mare, cunoscut în tradiţia populară ca fiind Crăciunul cel Mic, fratele Crăciunului.

Creștinii ortodocşi îl prăznuiesc în prima zi a Anului Nou pe Sfântul Vasile, episcopul Cezareii, unul dintre cei mai importanți părinți ai bisericii ortodoxe și unul dintre cei mai mari teologi creștini.

Numele Vasile, foarte răspândit în toată lumea creștină, provine din grecescul basileios, care la rândul lui stă în legătură cu basileos, "rege", "împărat", "bazileu". Latinii l-au redat prin Basilius. La noi astăzi e curentă forma Vasile sau un derivat al acestuia, Sile, Vasilica, Sica, Vasi, Silică, Silica, Sică.

Mihai Răzvan Ungureanu, previziuni pentru anul 2015: Va fi fierbinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel