Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, prima reacție după ce Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de DNA. "Solicit demisia prim-ministrului"

Președintele Klaus Iohannis a ținut o scurtă declarație de presă, vineri, la ora 13:00. 

UPDATE 13:05: "Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta. Am comunicat prim-ministrului într-o discuție avută acum câteva minute", a declarat președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni. 

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani, iar DNA a sesizat Camera Deputaților în ceea ce privește urmărirea penală pentru conflict de interese. Premierul este suspect pentru conflict de interese. Dacă deputații îi vor da avizul, va fi urmărit penal pentru a patra acuzație. 

Imediat după ce DNA a comunicat oficial ce acuzații îi sunt aduse premierului Victor Ponta, Președinția a anunțat că președintele Klaus Iohannis va ieși, la ora 13:00, într-o conferință de presă, care nu era în program. 

Programul președintelui Klaus Iohannis de vineri era anunțat a fi: 

ora 10.00, Palatul Cotroceni, Salonul Muntenesc - întrevedere cu directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, domnul Menno Snel

ora 12.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans.

Premierul Victor Ponta a fost la Palatul Cotroceni, pentru a vorbi cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a durat aproximativ 30 de minute. 

VEZI ȘI: Cum poate încerca Iohannis să-l suspende pe Ponta din funcția de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel