EXCLUSIV  Klaus Iohannis, mutare strategică. Marius Pieleanu, previziune fulminantă

Președintele Klaus Iohannis a acceptat, luni, rapid, propunerea de premier a majorității formate din PSD-ALDE. Doar 15 minute au stat reprezentanții Puterii la consultări, de ajuns pentru președinte să se decidă. 

Seara, după negocieri, președintele l-a desemnat pe Mihai Tudore, prim-ministru al României, făcând un apel către toate partidele să se miște rapid pentru ca noul Guvern să-și intre în atribuții. 

Președintele Klaus Iohannis a uimit prin această tehnică de pacifist politic, iar declarațiile și reacțiile sale rapide au un efect major asupra imaginii sale politice. 

Analistul politic Marius Pieleanu a opinat pentru DCNews că ”este un semn de seriozitate din partea domniei sale, președintele a dat dovadă că se ține de cuvânt, cel puțin în situația asta poziționându-se în cadrul legal constituțional la care funcția îl obligă și cred că este încă un gest care contribuie la creșterea favorabilității publice a domniei sale în raport cu percepția publică. Președintele dă dovadă de mult înțelepciune și gândește din punct de vedere al strategiei de medie durată, politic vorbind, corect, pentru că, practic, ceea ce face președintele nu este nimic altceva decât un proces în care pune temeliile foarte solide ale unui nou mandat pe care-l va obține. În opinia mea, are toate șansele să obțină încă un mandat tocmai pentru că mută foarte corect și legitim aș putea spune.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel