Klaus Iohannis, la SRI - LIVE VIDEO

Klaus Iohannis a ajuns miercuri la sediul SRI unde participă la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul 2016.

Şeful statului a fost întâmpinat de directorul SRI, Eduard Hellvig. Cei doi urmează să susţină declaraţii de presă la finalul evenimentului. Rămâneți pe WWW.DCNEWS.RO pentru a vedea declarațiile lui Klaus Iohannis.

UPDATE 14:09: În rândurile de mai jos găsiți discursul președintelui:

„Am participat astăzi la evaluarea activităţii Serviciului Român de Informații pe anul 2016 şi doresc să vă comunic principalele mesaje pe care le-am transmis cu această ocazie.

În primul rând, am subliniat rolul important pe care Serviciul Român de Informaţii l-a avut în menţinerea stării de securitate naţională.

Mi-am exprimat încrederea în capacitatea SRI de a ne proteja în faţa riscurilor actuale şi viitoare. În calitate de pilon esenţial al sistemului de securitate naţională, activitatea Serviciului, desfăşurată la standarde similare celor din state cu democraţii consolidate, se bucură de respectul partenerilor, beneficiarilor şi al societăţii.

Am apreciat rezultatele obţinute anul trecut de SRI în misiunile sale principale şi contribuţiile importante ale Serviciului în fundamentarea deciziei strategice, combaterea agresiunilor cibernetice, lupta împotriva criminalităţii organizate şi în prevenirea ameninţărilor de natură teroristă.

România şi românii au rămas într-o zonă de siguranţă ca rezultat al eforturilor constante şi al eficienţei acţiunii preventive a SRI, care a colaborat intens atât interinstituţional, cât şi cu partenerii din străinătate.

Am evidenţiat, în mod deosebit, preocuparea instituţiei pentru realizarea unui parteneriat cu cetăţenii, ei fiind cei care se bucură în mod direct de un climat de stabilitate şi securitate.

De asemenea, am salutat preocuparea Serviciului Român de Informaţii pentru dezvoltarea, cu bune rezultate, a capabilităţilor tehnice şi operaţionale necesare gestionării provocărilor erei informaţionale.

Nu în ultimul rând, am remarcat că SRI şi-a menţinut şi în 2016 reputaţia de partener de încredere în formate externe, contribuind activ şi consistent la susţinerea intereselor naţionale de politică externă.

Aştept, în continuare, cel puţin acelaşi nivel de contribuţie în furnizarea de cunoaștere necesară fundamentării unor decizii care ţin de promovarea intereselor României.

Am cerut SRI echilibru şi echidistanţă necondiţionate în desfăşurarea activităţilor acestuia, precum şi aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă, cu cetăţeanul, la a cărui securitate este chemat să vegheze.

Creșterea gradului de cunoaștere și anticipare a tendințelor de evoluție a amenințărilor asimetrice sau de tip hibrid actuale este absolut necesară, aspect pe care l-am subliniat în cadrul şedinţei de bilanţ de astăzi.

Am profitat, totodată, de acest prilej pentru a reitera necesitatea punerii la dispoziţia instituţiilor statului român, implicit a SRI, a unor instrumente, inclusiv legislative, adaptate realităţilor interne şi internaţionale, necesare asigurării securităţii naţionale, care să ofere un cadru adecvat desfăşurării activităţii de intelligence. Aceste instrumente continuă să se lase aşteptate, deşi evoluţiile regionale şi internaţionale impun flexibilitate şi mobilitate de acţiune accentuate.

Închei prin a-mi exprima şi public aprecierea pentru eforturile continue ale Serviciului de consolidare a capacității în gestionarea provocărilor la adresa securității naționale și euro-atlantice.

Felicit cadrele SRI pentru rezultatele obţinute, succese care rămân cel mai adesea necunoscute, aşa cum, de fapt, este şi firesc să se întâmple într-un serviciu de informaţii secret. Domnule Director, vă felicit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel