Klaus Iohannis îl dezamăgește pe Dumitru Prunariu: Nu cred că s-a ajuns până aici

Dumitru Prunariu, singurul astronaut români care a ajuns în spațiu, a reacționat, pe Facebook, după ce pe site-ul președinției a apărut un comunicat de presă în care este anunțat că este înaintat în grad.

Dumitru Prunariu a aflat de la un prieten de decizia lui Klaus Iohannis, însă nu a primit o norificare oficială și nicio invitație la o ceremonie, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți.

"Tocmai am fost informat de un prieten sa ma uit la comunicatele de presa de pe site-ul Președinției unde se scrie printre altele și despre Decretul nr. 1032 din 17.12.2015 privind "înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, în retragere, a domnului general-maior, cu două stele, în retragere, PRUNARIU Dumitru-Dorin din Ministerul Apărării Naționale;". Probabil ca o sa primesc și o informare oficiala. Înaintarea la gradul de general și în grad a generalilor este atributul președintelui statului. Epoleții cu prima stea de general, în anul 2000, i-am primit direct de la președinte. La următoarea stea, în 2003, am fost invitat la o ceremonie organizata de ministrul apărării. Unii spun ca acum astfel de decrete se trimit doar prin posta acasă. Încă nu cred sa se fi ajuns aici. Speranțe de mai bine am avut întotdeauna. Sunt optimist din fire", a scris Dumitru Prunariu pe Facebook.

Pe site-ul președenției a fost publicată o listă de câteva zeci de decrete pe care le-a semnat Klaus Iohannis, unul dintre ele fiind de înaintare în grad a astronautului român.

"Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, în retragere, a domnului general-maior, cu două stele, în retragere, PRUNARIU Dumitru-Dorin din Ministerul Apărării Naționale", se arată pe presidency.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel