Klaus Iohannis, critici la adresa Guvernului. Replica Rovanei Plumb

Marți seară, în cadrul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a adus câteva critici la adresa Guvernului Ponta.

Klaus Iohannis a precizat că "orice președinte își dorește un Guvern al lui, cu care să poată să lucreze și formal și informal în toate probleme care privesc statul. De exemplu, mi-aș fi imaginat că un Guvern, care vrea să lucreze cu mine, înainte să prezinte modificări semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezintă, le discutăm și vedem cum se pot pune în practică. Ori, acest lucru nu s-a întâmplat".

Rovana Plumb, invitată la România TV, a comentat acest subiect.

"În primul rând, între Guvern și Administrația Prezidențială există o colaborare și un mecanism de informare permanent. Este foarte bine că se întâmplă acest lucru. Vreau să spun că în momentul în care s-a făcut Codul Fiscal... mai întâi a intrat pe dezbateri pe mai multe nivele. A trebuit să se discute cu mediul de afaceri, cu partenerii sociale pentru a vedea care ar trebui să fie viziunea și principiile, după care a fost adoptat de Guvern. De la Guvern pleacă la Parlament. În Parlament, probabil vor fi câteva amendamente care vor fi aduse Codului Fiscal. După care, acest proiect va ajunge oricum la Administrația Prezidențială", a zis Rovana Plumb la România TV.

"Eu nu cred că domnul Iohannis s-a referit la faptul că ar fi trebuit să fie consultat înainte de a exista această viziune. Eu cred că în mod cert va exista o consultare. A trecut acea perioadă în care președintele să se ocupe de problemele Executivului, dar sigur că această lege va ajunge și la președintele Klaus Iohannis pentru că oricum el va trebui să o promulge", a adăugat Rovana Plumb.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, despre schimbarea Guvernului. "Nu preiau rolul Opoziției"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel