Klaus Iohannis a promulgat pensiile speciale și Legea dreptului de autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 21 iunie, mai multe decrete, printre care şi cele de promulgare a legilor care prevăd pensii speciale pentru funcţionarii parlamentari şi pensii de serviciu pentru diplomaţi, dar și Decretul privind   completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Potrivit proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu modificările ulterioare, funcţionarii publici parlamentari ar urma să beneficieze de o pensie în cuantum de 80% din veniturile obţinute în ultimul an de activitate, cu condiţia să aibă o vechime în Parlament de cel puţin 14 ani.

Legea privind pensiile diplomaţilor are obiect de reglementare acordarea pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic şi consular dacă îndeplinesc condiţiile cumulative de pensionare - vârstă şi stagiul complet de cotizare prevăzute în sistemul public de pensii, precum şi vechime efectivă în diplomaţie de cel puţin 18 ani, respectiv vechimea în activitatea de comerţ exterior şi cooperare economică internaţională. Aceştia beneficiată de pensie de serviciu în cuantum de 80% din salariul de baza brut lunar, la care se adaugă indemnizaţiile şi sporurile avute în ultima luna de activitate.

Citește și: Klaus Iohannis, scrisoare deschisă. Ce îi cer oamenii de afaceri președintelui

Decretele semnate de Iohannis:

- Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe;

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului nr. 504/2002;

- Decret pentru promulgarea Legii privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz;

- Decret pentru promulgarea Legii privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor;

- Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar;

- Decret pentru promulgarea Legii privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României;

- Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Convenţiei privind munca în domeniul maritim (MLC 2006), adoptată la 23 februarie 2006 la Geneva, la cea de-a 94-a sesiune a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, precum şi a Amendamentelor din 2014 la Convenţia privind munca în domeniul maritim (MLC 2006), aprobate în cadrul celei de-a 103-a sesiuni a Organizaţiei Internaţionale a Muncii la Geneva, la 11 iunie 2014.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy