Kim Jong Un spune că știe cine a adus coronavirusul în Coreea de Nord

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a raportat, sâmbătă, primul caz de COVID-19, la o persoană care s-a întors ilegal în ţară pe 19 iulie, a informat, duminică, agenţia de ştiri KCNA. Kim Jong-un impune carantinarea oraşului Kaesong.

Kim Jong-un a declarat stare de urgenţă şi a impus carantinarea oraşului de frontieră Kaesong, numindu-l „o situaţie critică în care virusul vicios s-ar putea spune că a intrat în ţară”, a anunțat agenţia de ştiri KCNA.

Potrivit acesteia, o persoană care a trecut ilegal în Coreea de Sud în urmă cu trei ani s-a întors peste graniţa fortificată care împarte cele două ţări cu simptome care sugerează COVID-19.

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a convocat sâmbătă o reuniune de urgenţă cu liderii politici ai ţării pentru a discuta „un eveniment de urgenţă, care s-a întâmplat în oraşul Kaesong”, a anunţat KCNA, citată de Reuters.

Oraşul Kaesong a fost plasat în carantină totală, după ce o persoană suspectată de a fi infectată cu coronavirusul „a trecut ilegal” graniţa, a anunţat Kim Jong-un după întâlnire.

Liderul nord-coreean a declarat recent că ţara sa a prevenit răspândirea infecţiei cu noul coronavirus şi menţine o situaţie stabilă a numărului de cazuri de infectare.

Totuşi, există rapoarte neoficiale realizate de către organizaţii internaţionale care arată că realitatea este alta.

Fără medicamente

Nord-coreenii au de suferit întrucât graniţele sunt închise de la finalul lunii ianuarie, iar vaccinuri şi alte medicamente au rămas depozitate în afara graniţei.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele pe 30 ianuarie şi a pus mii de oameni în izolare acum 6 luni. Liderul totalitar oferă laurii pentru aşa-declaratul „succes răsunător” împotriva noului coronavirus conducerii partidului, conform KCNA.

Crucea Roşie şi-a trimis o serie de voluntari în zona de graniţă, pentru a implementa mai multe măsuri de prevenţie a infectării cu noul coronavirus, aceasta declarând că există, totuşi, rapoarte neconfirmate privind focarele de infecţie din ţară, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel