Kim Jong Un-Donald Trump: Șantaj nuclear și dictatură perversă

kim jong un
kim jong un

Coreea de Nord, o "dictatură perversă" în opinia lui Donald Trump, "nu poate să șantajeze lumea", a avertizat președintele american într-o alocuțiune miercuri, la revenirea sa dintr-un turneu asiatic de 12 zile.

Donald Trump a promis de asemenea să pună o "presiune maximă" asupra Phenianului și a anunțat că China va exercita o "presiune economică" la adresa Coreei de Nord, țară pe care președintele Xi Jinping o consideră drept o "mare amenințare", a spus el.

Într-un discurs de jumătate de oră, Donald Trump a trecut în revistă etapele multiple ale acestei vizite, cel mai lung turneu efectuat de un președinte american în Asia din 1991, revenind de asemenea la vizitele precedente în străinătate de la preluarea mandatului în luna ianuarie.

"Vreau să-i informez astăzi pe americani despre succesul călătoriei și despre eforturile pe care noi le-am făcut pentru a promova securitatea americanilor și prosperitatea lor în acest an", a declarat Donald Trump de la Casa Albă, insistând în special asupra a două puncte centrale ale turneului său: amenințarea nord-coreeană și schimburile comerciale cu Asia.

"Când m-am adresat Adunării Naționale a Republicii Coreea (Coreea de Sud), am spus adevărul despre regimul nord-coreean și am spus clar că nu voi permite ca această dictatură perversă să țină lumea ostatică prin șantaj nuclear", a spus el.

În această călătorie "am cerut tuturor națiunilor să sprijine campania noastră de presiune maximă pentru denuclearizarea nord-coreeană", a continuat președintele SUA, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel