KGB-ul din Belarus susține că țara ar fi fost atacată de drone lituaniene. Riga: ”Nu are nicio legătură cu realitatea”

Reuters Marketplace - Eyepress Pictures
Reuters Marketplace - Eyepress Pictures

Șeful agenției de securitate din Belarus a susținut joi că țara a împiedicat tentative de lovituri cu drone din Lithuania care vizau capitala Minsk și zonele înconjurătoare.

Reprezentanții militarilor și ai Centrului Național de Management al Crizelor din Lituania au negat ferm afirmația lui Ivan Tertel, șeful Comitetului de Stat pentru Securitatea Belarusului (KGB), scrie Associated Press.

Tertel a declarat în fața Adunării Populare a Tuturor Belarușilor că „KGB-ul, în cooperare cu colegii din alte structuri, a întreprins recent o serie de măsuri de securitate acute, care au făcut posibilă prevenirea atacurilor cu drone de luptă de pe teritoriul Lituaniei asupra obiectivelor din Minsk și suburbiile sale”. El nu a prezentat dovezi pentru afirmația sa și nici nu a dat detalii. De asemenea, a menționat că „radicalii” din Lituania și Polonia produc drone pentru a ataca Belarusul.

Adunarea Populară a Tuturor Belarușilor include funcționari, membri ai consiliilor locale, sindicate și activiști pro-guvernamentali și funcționează în paralel cu parlamentul.

„Aceasta este o nebunie; nu pot găsi alt cuvânt”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei lituaniene, Gintautas Ciunis, jurnaliștilor. „Asemenea declarații ale KGB-ului belarus pot fi considerate o provocare continuă și ostilă și un atac informațional împotriva Lituaniei, care nu are nicio legătură cu realitatea. Se poate considera că sunt destinate și publicului larg din țară”, a declarat centrul lituanian de management al crizelor într-o comunicare.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei, care a desfășurat arme nucleare tactice, rachete și trupe în țară. Președintele autoritar Alexander Lukashenko a afirmat de mai multe ori că Belarusul va respinge orice încercare a Ucrainei sau a țărilor NATO de a-l ataca.

Deși forțele belaruse nu au intrat în războiul dintre Rusia și Ucraina, țara a fost o platformă pentru forțele ruse care au intrat în nordul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel