Kelemen Hunor, atac dur la Curtea Constituțională a României

hunor
hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că CCR și-a încălcat competențele prin decizia cu privire la propunerile de revizuire a Constituției, pentru că această hotărâre nu se referă doar la modificarea legii fundamentale, potrivit Agerpres.

"Această decizie, din păcate, nu se referă doar la modificarea Constituției. Consider că CCR și-a încălcat competențele. (...) Eu spun că în 2014 nu putem modifica Constituția, dar avem nevoie de o nouă Constituție, în condițiile date nu văd posibilă o modificare a Constituției", a spus Kelemen, vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș.

Președintele UDMR a afirmat totodată că este de acord ca în România să se creeze regiuni care să nu fie în defavoarea maghiarilor.

"Acestea (regiunile, n.r.) nu trebuie rezolvate de pe o zi pe alta, ci în mod foarte hotărât trebuie să ne reprezentăm obiectivele și valorile noastre. Trebuie să ne căutăm partenerii, mijloacele posibile de a apăra valențele statului de drept. Întrebarea e dacă vom găsi mijloace să apărăm interesele comunității", a spus Kelemen în raportul său politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel