Justiţia britanică consideră ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor Extinction Rebellion la Londra

[] []

06 noi 2019 / 15:46
Salveaza PDF Comentarii

Justiţia britanică a decretat miercuri ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor organizate la Londra de gruparea ecologistă Extinction Rebellion, relatează dpa.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că toate protestele grupului ecologist au fost ilegale începând din 14 octombrie, după ce anterior a impus restricţii protestatarilor după mai multe zile în care a interzis demonstraţiile. Doi judecători ai Înaltei Curţi au decis că poliţia nu avea dreptul să impună o interdicţie generală pentru 'adunare publică' şi nu putea să interzică decât protestele în anumite locaţii. Unul dintre reclamaţi, Jenny Jones, membru al Camerei Lorzilor din partea Verzilor, a declarat că hotărârea judecătorească reprezintă o 'veste fantastică'.

'Protestul paşnic este un drept fundamental într-o democraţie şi nu trebuie interzis în mod arbitrar', a afirmat Caroline Lucas, singurul membru al Verzilor din Camera Comunelor. Extinction Rebellion din Marea Britanie a declarat că are în vedere să dea în judecată poliţia în urma hotărârii judecătoreşti. 'Guvernul nu vrea să se ocupe de urgenţele climatice şi ecologice şi a încercat să ne oprească. Nu vom rămâne tăcuţi', a scris grupul pe Twitter.

Poliţia londoneză a afirmat că este 'dezamăgită, însă va respecta decizia instanţei'. 'Acum vom analiza cu atenţie hotărârea înainte de a decide următorii noştri paşi', a mai spus poliţia londoneză. 'Această decizie a fost luată după o analiză atentă şi a urmat unei perioade de peste o săptămână de perturbări grave la Londra, care a necesitat un răspuns important al poliţiei în circumstanţe provocatoare', a mai spus ea. Poliţia a raportat în prima jumătate a lunii octombrie aproape 1.828 de cazuri de arestări la Londra, în principal pentru obstrucţie, adunare ilegală şi infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice, informează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28