Juncker, dialog cu cetățenii români: Aproape o poveste de dragoste

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi, în debutul unui dialog cu cetăţenii români despre viitorul Uniunii Europene, că personal are cu România "aproape o poveste de dragoste", informează Agerpres.

"Mă bucur foarte mult să mă aflu în România. Ultima oară când am venit aici era în 2003 şi voi pleca destul de curând. Mi-ar plăcea să stau mai multă vreme şi cred că mă întorc destul de curând, pentru că m-am săturat să vorbesc despre România fără să o fi văzut mai în detaliu. România şi cu mine avem aproape o poveste de dragoste. În 1997 eram preşedinte al Consiliului în momentul în care România a fost acceptată drept candidată. Apoi, deţineam preşedinţia luxemburgheză a Consiliului, în perioada de aderare şi sunt mândru să fi putut face ce am făcut pentru România şi pentru Europa. Într-un cuvânt, iubesc această ţară", a spus Juncker în cadrul unui dialog cu cetăţenii români găzduit de Muzeul Naţional de Artă. 

În condiţiile în care, în urma unui chestionar realizat printre cei prezenţi în sală, 92% au apreciat că viaţa românilor s-a schimbat în bine după aderarea la UE, Juncker a spus: "Iubesc această ţară". 

"Cunosc mulţi români atât la Bruxelles, cât şi la Luxemburg şi chiar şi români din România şi ştiu că România a avut un parcurs european, dar şi descurajări, decepţii, iar procesul acesta de ajustare nu a fost unul uşor, în special pentru cei mai nevoiaşi dintre români. Întotdeauna am admirat curajul dumneavoastră de a gândi, de a spune şi a face lucrurile", a spus el. 

Preşedintele Comisiei Europene a adăugat că România "este o ţară a libertăţii", o ţară "care a plătit cu sânge pentru libertatea pe care a câştigat-o". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel