Urmărește emisiunea live



Judecătorul Camelia Bogdan vrea să plece la Comitetul Moneyval, de la Consiliul Europei

Camelia Bogdan, judecătorul care a decis condamnarea inculpaților în dosarul "Telepatia" în numai câteva ședințe,  a făcut o cerere CSM. Camelia Bogdan vrea să participe la procedura de selecţie pentru o eventuală detaşare la Comitetul Selectat de Experţi pentru Evaluarea Măsurilor de Combatere a Spălării Banilor - Moneyval, din Consiliul Europei.

Camelia Bogdan a făcut solicitarea către Consiliului Superior al Magistraturii în 13 mai, iar o zi mai târziu, Secţia pentru judecători şi-a dat acordul în vederea unei eventuale detaşări a judecătoarei Camelia Bogdan, magistrat la Tribunalul Bucureşti la acea dată.

Ulterior, în 28 iulie, judecătoarea Camelia Bogdan a solicitat emiterea unui nou acord, pentru a participa la o nouă procedură de selecţie, în cadrul aceluiaşi organism european, acord pentru care, până în prezent, Secţia pentru judecători a CSM nu şi-a exprimat un punct de vedere.

Citește și: CSM: Dosarul ICA a fost repartizat legal completului de judecată

Comitetul Selectat de Experţi pentru Evaluarea Măsurilor de Combatere a Spălării Banilor - Moneyval a fost înfiinţat în 1997. Scopul Comitetului Moneyval este de a se asigura că statele au sisteme eficiente de combatere a spălării banilor și finanţarea terorismului în vigoare şi acestea sunt în conformitate cu standardele internaţionale relevante în acest domeniu.

Judecătoarea Camelia Bogdan este preşedintele completului care a decis, în 8 august, condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a lui Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani, şi a lui Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Citește și: Judecătorii Bogdan și Mihalcea din dosarul lui Dan Voiculescu, desemnați la CAB când erau încă la TMB

Dosarul ICA a fost judecat din 1 iulie de completul format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel