Judecătorii Bogdan și Mihalcea din dosarul lui Dan Voiculescu, desemnați la CAB când erau încă la TMB

Lumea Justiției dezvăluie faptul că cei doi judecători, respectiv Camelia Bogdan și Alexandru Mihai Mihalcea, desemnați să preia dosarul Telepatia în care este judecat președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, au fost desemnați la Curtea de Apel București la 26 iunie 2014. Totuși, la acea dată, cei doi magistrați nu activau la CAB, ci la Tribunalul Municipiului București.

Prin Hotărârea CSM din 18 iunie 2014 s-a decis ca Bogdan și Mihalcea să promoveze efectiv la CAB începând cu data de 1 iulie 2014. Ultima zi de lucru a celor doi la TMB a fost 30 iunie 2014. Prima zi de muncă la CAB a început cu dosarul lui Dan Voiculescu, precizează sursa menționată.

Dosarul "Telepatia", în care este judecat Dan Voiculescu, a fost repartizat completului din care fac parte judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea înainte ca aceștia să își înceapă activitatea la Secția a II-a penală a Curții de Apel București.

Cauza în care președintele fondator al PC contestă sentința de 5 ani de închisoare primită la Tribunalul București a fost trimisă acestui complet cu cinci zile înainte ca cei doi judecători să își intre efectiv în pâine la CAB și să înceapă studierea celebrului dosar nr. 25497/3/2012**.

Citește și: Dan Voiculescu: Kovesi pune presiune pe completul de judecată

Concret, Camelia Bogdan și Alexandru Mihai Mihalcea au promovat la Curtea de Apel București în baza unei Hotărâri a Plenului CSM din data de 18 iunie 2014. Atunci, în urma validării rezultatelor obținute prin concurs, s-a decis ca judecătorii Bogdan și Mihalcea să promoveze la Curtea de Apel București, efectiv, începând cu data de 1 iulie 2014.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, marți 1 iulie 2014, Hotărârea nr. 730 din 18 iunie 2014, prin care Plenul CSM a decis promovarea la Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, a judecatorilor Camelia Bogdan și Alexandru Mihai Mihalcea, de la Tribunalul București.

Reprezentanții Curții de Apel București au declarat pentru Lumeajustitiei.ro că repartizarea dosarului "Telepatia" (25497/3/2012**) către completul compus din judecătorii Bogdan și Mihalcea s-a făcut la data de 26 iunie 2014, așadar, cu cinci zile înainte ca cei doi magistrați să înceapă munca efectiv la Curtea de Apel București.

Citește și: EXCLUSIV DC News: Documentul potrivit căruia Parchetul a început urmărirea penală în cazul lui Dacian Cioloș

Judecătorii și-au încetat activitatea la TMB la data de 30 iunie 2014. Bogdan și Mihalcea și-au început munca la CAB, la 1 iulie,  cu dosarul "Telepatia"

Când au avut oare timp cei doi magistrați să studieze dosarul, astfel încât să dispună instituirea sau, după caz, extinderea măsurilor asiguratorii împotriva unor inculpați și să analizeze în detaliu zecile de volume ale cauzei, precum și cererile și excepțiile avocaților, pe care, așa cum știm, le-au respins la foc automat, se întreabă lumeajustiției.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel