John Kerry avertizează: SUA vor reacționa imediat dacă ...

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat marți că SUA vor oferi un "răspuns imediat" dacă Iranul va relua programul de îmbogățire a uraniului, în contextul în care asiaticii ar putea obţine, în două luni, material suficient pentru fabricarea unei arme nucleare, a arătat oficialul de la Washington.

"Se ştie public că avem în vedere o perioadă de aproximativ două luni pe care o considerăm 'capacitatea de fabricare a unei arme atomice'. Acest lucru înseamnă că, dacă iranienii vor decide să reia îmbogăţirea uraniului, vor obţine, în acest termen, suficient material pentru fabricarea unei bombe nucleare", a declarat John Kerry, în faţa membrilor Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului american.

"Acest lucru nu înseamnă că vor putea fabrica arma nucleară sau un sistem de testare. Iranul va avea suficient material pentru fabricarea unei bombe nucleare, dar nu va avea capacitatea tehnică necesară pentru realizarea dispozitivului ce poate fi transportat", a dat asigurări secretarul de stat al SUA, citat de Mediafax.

Marile puteri (P5+1 - Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania) au reluat marţi, împreună cu reprezentanţii Iranului, negocierile în vederea semnării unui acord nuclear definitiv cu regimul islamist de la Teheran, suspectat că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel