Joe Biden a declarat stare de urgență în statul Mississippi

Președintele american Joe Biden a declarat stare de urgență în Mississippi, stat lovit puternic de tornade.

Preşedintele american Joe Biden a aprobat duminică decretarea stării de urgenţă pentru statul Mississippi după ce o furtună puternică a provocat moartea a 25 de persoane aici şi a unei persoane în Alabama, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Biden a dispus ca ajutor federal să fie acordat în plus faţă de cel local şi de la nivelul statului zonelor afectate, se menţionează într-un comunicat al Casei Albe.

Finanţarea va fi disponibilă pentru persoanele afectate din comitatele Carroll, Humphreys, Monroe şi Sharkey, conform comunicatului

Potrivit AFP, tornade devastatoare au străbătut statul Mississippi, smulgând acoperişuri şi distrugând maşini, în timp ce cartiere întregi au fost rase de pe suprafaţa pământului.

"Este o tragedie", a postat pe Twitter guvernatorul statului, Tate Reeves, evocând "pagube devastatoare" după tornadele care au străbătut Mississippi pe o distanţă de peste 150 km de la vest la est.

Bilanţul se ridică în prezent la 25 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit serviciilor de urgenţă din statul Mississippi (MSEMA). Patru persoane date dispărute "au fost găsite", au adăugat acestea.

Echipe de căutare şi salvare încearcă în continuare să găsească victime.

La Rolling Fork, un oraş de 2.000 de locuitori din vestul Mississippi, zone întregi erau sâmbătă dimineaţă devastate iar din case rămăseseră doar fundaţiile, în timp ce pe un acoperiş a fost găsit un autoturism.

Circa 4.800 de locuitori erau privaţi de electricitate în Mississippi şi aproape 11.000 de locuinţe şi firme au rămas fără curent în statul vecin Alabama, potrivit site-ului poweroutage.us.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel