Iohannis, strategie pentru șefia DNA. Calendarul jocului cu Adina Florea

Dezvăluirile președintelui Consiliului CNSAS arată jocul pe care l-a făcut astăzi președintele Klaus Iohannis cu privire la conducerea DNA. 

Adina Florea a fost refuzată, pentru a doua oară, de președintele Klaus Iohannis pentru conducerea DNA. Tudorel Toader, ministrul Justiției, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să reevalueze propunerea de numire în funcția de procuror-șef al DNA a Adinei Florea. În răspuns, președintele a invocat lipsa avizului CNSAS care să arate că Adina Florea nu a colaborat cu securitatea. Însă, Adina Florea are adeverință CNSAS din 2009, publică, pe site, menținută și-n 2017 și verificată și-n 2018. Refuzul președintelui vine cu o zi înainte de o nouă ședință CNSAS, dacă problema ar fi fost lipsa de cvorum de la ședința trecută, când n-a fost cvorum din cauza lipsei a doi reprezentanți (PNL și Președinție). În altă ordine de idei, certificatul Cristinei Tarcea a fost valabil în 2016, deși era emis în 2001, când CNSAS nu avea acces la arhiva completă, lucru care s-a întâmplat abia în 2006. 

Vezi aici mai mult: DNA - Adina Florea, nou REFUZ. Iohannis, scrisoare lui Toader 

”Nu eram nebun”

Avizul nu a fost primit din lipsă de cvorum la ședința din 21 decembrie. Atunci, au lipsit reprezentantul președinției Alexandra Toader și al PNL Sulfina Barbu, potrivit Antena 3. Constantin Buchet, președintele Consiliului CNSAS, a spus că s-a chinuit să fie cvorum în 21 decembrie, spunând chiar că le-a sunat pe cele două: ”Nu eram nebun să sun pe toată lumea, inclusiv și pe doamna Toader și pe alți colegi, să vină și să deliberăm, ca să dăm o descărcare a acestei lucrări”, dacă nu ar fi avut răspunsurile de la toate instituțiile. Ședința a fost convocată după ce CNSAS a primit răspunsuri de la toate instituțiile abilitate SRI, SIE, MApN. 

Adeverința a plecat de la CNSAS: Nimic schimbat în 2018 față 

În ciuda lipsei de cvorum și cum pentru Adina Florea au fost emise certificate de necolaborare cu securitatea în 2009 și-n 2017, Constantin Buchet a trimis adeverința către CSM, cu precizarea că nu s-a schimbat nimic, potrivit răspunsurile din 2018, în ceea ce privește legăturile Adinei Florea: ”Am încercat, ca președinte, să convoc o ședință pe 21 decembrie când erau toate datele de la deținători, inclusiv de la MApN. Nu a fost cvorum, dar nu sunt elemente date care să afecteze încadrarea făcută în 2009 și menținută în 2017. Către CSM am trimis adeverința și am spus că din răspunsurile deținătorilor nu este schimbată”. 

Președintele, REFUZ cu o zi înainte de o nouă ședință CNSAS

În același timp, președintele dă astăzi un răspuns cu privire la Adina Florea, în contextul în care mâine era programată o nouă ședință CNSAS: ”Ultima ședință de colegiu fusese pe 12 decembrie și mâine pe 10 ianuarie vom avea o ședință”, a declarat Constantin Buchet.  

Vezi mai mult aici: Iohannis, refuz Adina Florea - DNA. Buchet, CNSAS: Nu eram nebun să... Poate lucrurile acestea deranjează!

Dublă-măsură?

În același timp, aflăm de la președintele CNSAS, că președintele Klaus Iohannis nu a avut nimic de contestat în ceea ce a privit-o pe Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ, care are un certificat de necolaborarea cu Securitatea din 2001, când CNSAS nu a avut acces la toată arhiva care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT. De doi ani, există o solicitare cu privire la Cristina Tarcea, care încă nu are răspuns, nu se știe de la instituție SRI, SIE sau MApN. 

Vezi mai mult aici: CNSAS: Tarcea, numită fără adeverință. Lovitură pentru Iohannis, după refuzul pentru Adina Florea la DNA

CONCLUZIA

În concluzie, președintele transmite refuzul cu o zi înainte de o nouă ședință CNSAS. Motivează prin lipsa unui certificat din 2018, deși a fost transmisă o adeverință cu privire la faptul că nu s-a schimbat nimc din 2017. Lipsa certificatului a fost dată de lipsa de la ședință a două persoane venite din partea președinției și a PNL, nefiind cvorum. Iar în cazul unei alte persoane cheie, certificatul din 2001 a fost de ajuns, în cazul Adinei Florea cele din 2009 și 2017 nu au fost suficiente. 

Acestea sunt informațiile apărute în presă și declarațiile președintelui Klaus Iohannis și ale președintelui CNSAS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel