Urmărește emisiunea live


J&J, acuzată de mituirea unor medici, inclusiv români, acceptă o amendă de 70 de milioane de dolari

euro2
euro2

Compania farmaceutică şi de igienă americană Johnson and Johnson (J&J) a acceptat să plătească o amendă de 70 de milioane de dolari autorităţilor americane pentru a pune capăt acuzaţiilor de corupţie privind mituirea unor medici europeni, inclusiv din România, relatează AFP.

J&J a acceptat o reglementare amiabilă cu Comisia pentru operaţiuni bursiere (SEC), plătind peste 48,6 milioane de dolari, cărora li se adaugă o amendă de 21,4 milioane de dolari pentru reglementarea unei plângeri penale anunţate în paralel, scrie Mediafax.

Într-un comunicat publicat vineri de Departamentul Justiţiei, SEC arată că J&J est acuzată de încălcarea legii privind corupţia în străinătate (Foreign Corrupt Practices Act) plătind mită unor medici din mai multe ţări europene şi comisioane ascunse în Irak pentru obţinerea unor contracte ilegale.

Potrivit SEC, o filială a grupului a plătit cel puţin din 1998 comisioane ascunse unor medici greci pentru a alege implanturile chirurgicale ale J&J, unor medici şi administratori de spitale din Polonia, care au acordat contracte grupului şi unor medici români care au prescris produse J&J.

Filiale ale J&J ar fi plătit retrocomisioane în Irak pentru a obţine 19 contracte în cadrul programului ONU Pentru pentru hrană.

Grupul nici nu a dezminţit, nici nu a recunoscut aceste acuzaţii.

Un acord amiabil cu autorităţile britanice, care anchetează, de asemenea, aceste fapte este "anticipat", conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel