Jean-Claude Juncker, premierul Luxemburgului, a demisionat. Vezi motivul

premier
premier

Cel mai longeviv premier european, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a fost constrâns să demisioneze, miercuri, după  18 ani, în urma pierderea aliaţilor săi socialişti în urma unui scandal legat de serviciul de informaţii, relatează AFP.

 În timp ce socialiştii au depus o moţiune solicitând disoluţia Camerei deputaţilor şi organizarea alegerilor anticipate în decurs de trei luni, Juncker a anunţat că îşi va înainta demisia şefului de stat joi dimineaţă după un consiliul al guvernului.

 "Voi convoca un consiliul al guvernului mâine la ora 10:00 şi voi prezenta demisia guvernului Marelui Duce", a declarat Juncker în faţa deputaţilor după şapte ore de dezbatere.

 "Constat că o majoritate a Camerei doreşte alegeri anticipate", a adăugat acesta. Socialiştii, partenerii partidului său creştin social în cadrul coaliţiei , au depus anterior o moţiune solicitând alegeri anticipate, în paralel cu o altă moţiune a opoziţiei.

 O comisie de anchetă parlamentară a fost formată în decembrie 2012 după dezvăluirea unor nereguli şi practici frauduloase comise în anii 2004-2009 de către serviciul de informaţii, plasat sub autoritatea premierului. Serviciul secret este  investigat în prezent de parchetul general pentru interceptări, corupție și comerț cu mașini furate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel