Urmărește emisiunea live


Japonia va participa la planul de aselenizare al Statelor Unite

Japonia a decis să se alăture planului american de reluare a misiunilor spaţiale cu echipaj uman pe Lună până în anul 2024, iar Guvernul de la Tokyo va informa oficial Statele Unite în termen de un an, relatează joi agenţia Kyodo citată de Reuters.

Decizia a fost luată de comisia guvernamentală pentru politici în domeniul spaţiului cosmic, potrivit Kyodo, scrie Agerpres.

NASA a prezentat miercuri două noi prototipuri ale unor costume spaţiale concepute pentru a fi purtate de toţi astronauţii, bărbaţi sau femei, care vor explora Luna. "Mergem pe Lună până în 2024 şi dorim (ca această misiune) să fie sustenabilă", a declarat administratorul NASA Jim Bridenstine, adăugând că noile misiuni pe Lună vor oferi şi ocazia testării unor noi tehnologii ce vor fi folosite pentru a-i trimite pe astronauţi şi mai departe în Sistemul Solar. "Obiectivul ultim este să ajungem pe Marte. Iar pentru a ajunge pe Marte, trebuie să folosim Luna ca teren de pregătire", a adăugat Bridenstine.

În luna septembrie, agenţia spaţială americană NASA a alocat aproape 3 miliarde de dolari companiei Lockheed Martin pentru a construi trei capsule Orion, care vor trebui să permită revenirea pe Lună a astronauţilor din Statele Unite până în anul 2024. Contractul anunţat luni de NASA şi Lockheed Martin prevede o primă tranşă de trei capsule, ce vor fi realizate cu 2,7 miliarde de dolari, destinate misiunilor Artemis III, Artemis IV şi Artemis V. Fiecare capsulă poate să transporte patru astronauţi. Agenţia americană ar putea comanda alte trei capsule în timpul exerciţiului bugetar 2022 pentru misiunile Artemis VI, Artemis VII şi Artemis VIII pentru un cost total de 1,9 miliarde de dolari, precizează un comunicat publicat de NASA.

Lansarea misiunii Artemis I - fără astronauţi la bord - este prevăzută pentru anul 2020.

Primul zbor cu echipaj uman pentru misiunea Artemis II este programat în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel