Ivan: Ludovic Orban a votat în 1999 pentru exploatarea de la Roșia Montană

catalin-ivan-dcnews (2)_639x426
catalin-ivan-dcnews (2)_639x426

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, i-a transmis liberalului Ludovic Orban că ar fi mai bine să-și retragă acuzațiile aduse premierului Victor Ponta și ministrului pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, legate de Roșia Montană. Mai ales pentru că, arată Ivan, Orban a votat în 1999 în favoarea exploatărilor miniere din zona munților Apuseni, în condiții mai dezavantajoase pentru statul român.

"Solicitarea pe care domnul Ludovic Orban i-a adresat-o premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova este inexplicabilă. Altfel nu poate fi catalogată ieşirea necolegială a celui care, în 1999, conform informaţiilor vehiculate în spaţiul mediatic, vota în şedinţa de Guvern de la acea dată pentru aprobarea licenţei de exploatare nr. 47 pentru perimetrul Roşia Montană. Doar prin amnezie politică se poate explica solicitarea celui care, în urmă cu 14 ani vota în favoarea exploatării, iar acum îi atacă pe cei care au negociat un proiect mai bun, în favoarea statului roman. Cred că domnul Ludovic Orban ar trebui să-şi retragă acuzaţiile la adresa membrilor guvernului USL", afirmă Ivan, într-un comunicat remis Agerpres.

Ludovic Orban a scris zilele trecute pe Facebook că premierul Ponta și ministrul Șova trebuie să-și dea demisia după ultimele declarații referitoare la Roșia Montană, prin care atrăgeau atenția că statul român va trebuie să plătească despăgubiri foarte mari companiei Gabriel Resources, pentru încălcarea tratatelor internaționale cu privire la investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel