Iulia Motoc de la CCR hărțuiește pe Facebook un profesor universitar

Cunoscută pentru desele postări de pe Facebook, judecătorul Iulia Motoc de la Curtea Constituțională pune în discuție o presupusă relaţie extraconjugală cu o studentă a unui profesor de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. În discuție, pe forum,  a intrat și un membru CSM: Cristian Danileț.

"Este banal ca un profesor universitar să aibă relaţii extraconjugale cu o studentă, devenită apoi asistentă universitar, lector, conferenţiar etc? Colegii mei de la Facultatea de Ştiinţe Politice ştiu la cine mă refer", a scris astăzi judecătorul Curţii Constituţionale pe contul său de pe site-ul de socializare, explicând într-un comentariu că se referă la "acelaşi personaj care se ocupă şi de fonduri". Or, acuzaţiile referitoare la cheltuirea ilegală a unui sfert de milion din fonduri europene, promovate pe Facebook şi în spaţiul public inclusiv de Iulia Motoc, sunt îndreptate spre Daniel Barbu, candidat într-un colegiu pentru Senat în Sectorul 3.

Motoc susţine că statutul de judecător nu o împiedică să facă astfel de afirmaţii pe reţelele de socializare cât timp are şi calitatea de profesor universitar în facultatea respectivă, scrie gandul.info.

"Eu nu am menţionat acest nume", precizează judecătorul CCR, contactat de gândul. Iulia Motoc admite că are un conflict personal cu candidatul USL, împotriva căruia a depus şi o plângere la Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti ca urmare "a unor calomnii" formulate de acesta, dar susţine că ar vrea "să se facă deosebirea" între statutul său de la Curtea Cosntituţională şi cel de profesor universitar, coleg cu Barbu.

În discuţie, a intrat şi un membru CSM, judecătorul Cristian Dănileţ. "Este extrem, extrem de grav", a postat Dănileţ chiar primul comentariu.

Judecătorul CCR respinge ideea că această reglare de conturi ar avea legătură cu campania electorală. "Nu cred că este o bătălie de campanie. În prima mea postare, referitoare la fonduri, am reacţionat doar la faptul că după trei luni, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti nu mi-a dat niciun răspuns la plângerea pe care am depus-o împotriva calomniilor pe care domnul Daniel Barbu le-a făcut la adresa mea. Am decis să depun la Comisia de Etică în septembrie o plângere împotriva colegului Daniel Barbu care a formulat împotriva mea, în cadrul Consiliului profesoral, calomnii identice cu cele care se regăsesc în declaraţiile publice ale domnului Eugen Mihăescu, pe care nu îl cunosc şi care nu mă cunoaşte", a comentat Motoc pentru gândul.

 Daniel Barbu a refuzat să comenteze subiectul. "Este o persoană care mă detestă şi face comentarii care o descalifică. Este ciudat că apar astfel de comentarii în spaţiul public, poate ar trebui să se controleze în spaţiul public. Mă abţin să comentez mai mult", a spus Daniel Barbu, contactat de gândul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel