Italia: Fraudă şi corupţie la centre de primire a migranţilor din sudul ţării

Managerii unor centre de primire a migranţilor din sudul Italiei au folosit fonduri publice pentru a organiza petreceri private, pentru renovarea unei vile de lux şi pentru a cumpăra maşini scumpe, a dezvăluit miercuri poliţia financiară italiană, citată de dpa, scrie Agerpres.

Autorităţile au dispus măsuri de supraveghere judiciară împotriva a 25 de persoane pentru fapte penale cum sunt fraudă, abuz în serviciu, coruperea de funcţionari publici şi emiterea de facturi false.

Ancheta poliţiştilor a vizat trei societăţi care administrau centre de primire a migranţilor din provinciile Frosinone, Caserta şi Isernia din sudul Italiei şi ai căror manageri au încărcat cu regularitate nota de plată a instituţiilor de stat pentru cheltuielile cu cazarea migranţilor, fiind "ajutaţi" în schemele lor ilegale de funcţionari publici recompensaţi cu bani sau locuri de muncă pentru rude.

Astfel, au stabilit poliţiştii, cea de-a 18-a aniversare a fiului unuia dintre managerii implicaţi a fost sărbătorită cu ajutorul fondurilor publice, care au mai fost folosite între altele la renovarea unei vile cu teren de tenis sau la achiziţionarea a două SUV-uri BMW.

Mai mult, societăţile urmărite au format un cartel pentru a-şi bloca rivalii. Potrivit poliţiei, există dovezi că un primar a intervenit, din partea acestora, cu "ameninţări mai mult sau mai puţin voalate" împotriva deschiderii unui hostel rival pentru găzduirea migranţilor.

Poliţia a constatat în acelaşi timp că centrele pentru migranţi operate de societăţile vizate de anchetă se aflau "într-o stare foarte precară, cu spaţii murdare şi gândaci în bucătării".

Operaţiunea anunţată de Guardia di Finanza a dus de asemenea la confiscarea de bunuri ale suspecţilor în valoare de 3 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel