Italia, aproape de „Faza 2”. Explicațiile autorităților despre redeschidere

Foto: Agerpres; Roberto Speranza (stânga)
Foto: Agerpres; Roberto Speranza (stânga)

Numărul infecțiilor noi din Italia a început să se stabilizeze, iar regiunile și guvernul au discutat despre o așa-numită „Faza 2".

Numărul infecțiilor noi din Italia a început să se stabilizeze, iar regiunile și guvernul au discutat despre o așa-numită „Faza 2", transmite CNN.

Faza a doua este următoarea etapă a încercării Italiei de a opri răspândirea epidemiei de coronavirus. Se așteaptă astfel ca guvernul să redeschidă gradual economia țării, urmând sfaturile comitetului științific.

Explicațiile oamenilor de știință

„Informațiile indică faptul că numărul oamenilor cu simptome scade și că am intrat într-un trend descendent. Arată o țară cu zone diferite, cu o diferență în intensitatea circulării", a spus șeful Institutului național de Sănătate, Silviu Brusaferro, într-o conferință de presă.

Institutul a spus că numărul de cazuri noi nu va fi zero la mijlocul lunii mai, adică infecția va continua să circule. Brusaferro a spus că va fi extrem de importantă identificarea timpurie a altor focare, să se facă teste, să se urmărească contacții și să îi izoleze, creând eventual zone roșii pentru a controla răspândirea.

Întâlniri la nivelul cel mai de sus despre ridicarea măsurilor

Luni, premierul Giuseppe Conte va ține o întâlnire de guvern, iar miercuri va vorbi cu reprezentanții din teritoriu pentru a veni cu un calendar național coerent de redeschidere.

„4 mai este data în care ar trebui să construim Faza 2. Sper că va fi o întâlnire între figurile cheie cât de repede se poate... dar vreau să fiu clar cu un lucru: Bătălia nu este câștigată încă", a spus ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Întrebarea este „cum?”

Speranza a pus accentul pe importanța întrebării: „Cum o să ne redeschidem?", nu neapărat „Când?".

„Acum ne echipăm cu instrucțiuni naționale despre cum să ne confruntăm cu această provocare", a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel