ISW prognozează înfrângerea Rusiei, dacă Occidentul crește ajutoarele: Capacitatea NATO, de peste 33 de ori mai mare decât cea a Moscovei

Bundle - Reuters Marketplace - SOPA Images
Bundle - Reuters Marketplace - SOPA Images

Un important grup de reflecție, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), a emis un avertisment ferm cu privire la capacitatea Rusiei de a învinge Ucraina sau Occidentul într-un eventual conflict militar.

Acest avertisment vine pe fondul rapoartelor care indică lipsa acută de muniție în Ucraina și întârzierea ajutorului financiar american pentru această țară, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, blocat în Congresul Statelor Unite.

Potrivit ISW, capacitatea actuală a Occidentului este de peste 33 de ori mai mare decât cea a Rusiei, subliniind că presupunerea că Ucraina nu poate învinge este o campanie de dezinformare răspândită de Moscova. Institutul a evidențiat faptul că manipularea percepției este una dintre capacitățile de bază ale Kremlinului, utilizată acum cu toată forța asupra publicului occidental, ca singura strategie a Rusiei pentru a câștiga în Ucraina.

„Ideea că războiul nu poate fi câștigat din cauza dominației Rusiei este o operațiune de (dez)informare rusească”, a declarat ISW, subliniind importanța conștientizării reale a capacităților și resurselor disponibile pentru contracararea amenințării rusești.

Avertismentul ISW vine într-un moment critic, în care tensiunile în regiune sunt la cote înalte, iar Ucraina se confruntă cu provocări serioase, inclusiv o criză umanitară și lipsa de suport militar adecvat. ISW insistă asupra necesității ca Statele Unite să-și intensifice sprijinul pentru Ucraina în mod prompt, subliniind că întârzierile pot avea consecințe grave, inclusiv pierderi de vieți umane și creșterea riscului de eșec în Ucraina.

„Statele Unite trebuie să își intensifice sprijinul pentru Ucraina și trebuie să o facă la timp”, a declarat ISW. „Întârzierile vin cu prețul vieților ucrainenilor, al creșterii riscului de eșec în Ucraina și al erodării avantajului SUA în fața Rusiei”.

Atacul de la Moscova, un "eșec semnificativ al serviciilor de informații rusești"

Ieri, ISW transmitea că insistența de a da vina pe Ucraina pentru atacul de la sala de concerte din apropierea Moscovei "ar putea avea loc în detrimentul securității interne a Rusiei și al vieților civile".

Atacul de la sala de concerte din apropierea Moscovei a fost un "eșec semnificativ al serviciilor de informații rusești", iar insistența de a da vina pe Ucraina pentru acest atac "ar putea avea loc în detrimentul securității interne a Rusiei și al vieților civile", au declarat analiștii militari de la ISW.

Vladimir Putin a afirmat ieri, pentru prima dată, într-o alocuțiune publică, că "islamiștii radicali" au comis atacul - dar a adăugat că este posibil ca Ucraina să fi jucat în continuare un rol.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că evenimentul din 22 martie a fost "foarte coerent" cu modul în care Statul Islamic desfășoară și revendică atacurile și că nu există "nicio dovadă" care să sugereze vreo implicare a Kievului.

Dovezile din surse deschise arată că acesta a fost de fapt rezultatul "unui eșec semnificativ al serviciilor de informații rusești, nu o conspirație inițiată de aparatul de informații rusesc sau vizând aparatul de informații rusesc", a declarat ISW

Grupul de reflecție a citat publicația rusă de investigație a opoziției Dossier Center, care a afirmat că serviciile de informații rusești "monitorizau îndeaproape" activitățile Statului Islamic Khorasan (IS-K) înainte de atac și a susținut că grupul de securitate a primit un avertisment potrivit căruia IS-K ar putea folosi cetățeni din Tadjikistan pentru a viza Rusia.

Avertismentele SUA privind planurile extremiste de a viza mari adunări la Moscova cu trei zile înainte de atac au fost, de asemenea, respinse de Putin ca fiind "declarații provocatoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel