ISIS confirmă moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. A fost anunțat succesorul

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi şi a anunţat numirea succesorului acestuia, Ibrahim al-Quraishi, transmit Reuters, AFP şi dpa, citând un mesaj audio postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram de agenţia de presă Amaq a SI.

'Către musulmani, către mujahedini, soldaţi ai SI (...), îl plângem pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi', se spune în mesajul postat după operaţiunea forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, în care şi-a găsit sfârşitul liderul SI.

Gruparea jihadistă confirmă, de asemenea, decesul purtătorului său de cuvânt, Abu al-Hassan al-Muhajir.

Preşedintele american Donald Trump anunţase duminică moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Barisha, un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

În discursul său televizat, Trump a relatat în detaliu operaţiunea în cursul căreia şeful SI a fost încolţit de forţele americane, după care a declanşat centura cu explozivi pe care o purta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel