Isărescu, declarația care a făcut o sală întreagă să ”explodeze” în râs - video

Scutaru Cristina / 22 ian 2019 / 19:21
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Mugur Isărescu, guvernatorului BNR, a luat cuvântul la cea de-a treia întâlnire din cadrul programului național de conferințe și dezbateri ”Viitorul României” organizat sub egida Marii Loji Naționale din România.

Mugur Isărescu a relatat un episod despre introducerea cardului bancar în România.

”Profesorul Chirițescu, remarcabil fiind umorul dânsului, așa sec, ușor englezesc, la o dezbatere, a fost întrebat de un jurnalist, prin anii '94-'95, de ce nu se introduce mai repede cardul în România. Eram și eu la dezbatere. Eu am zis că ideea de bancnote versus card este și o chestiune de opțiune a populației, era vorba de banii lor.

Jurnalistul insista că este obligatoriu să se introducă cardul, să se facă plăți cu cardul pentru că în caz contrar se face evaziune fiscală. Găsise în numerar principalul dușman. I-am zis: cardul se folosește mai puțin în Germania și Japonia, depinde de preferința populației. Jurnalistul a zis: nu este adevărat.

Apoi l-a întrebat pe profesorul Chirițescu: când se va introduce plata cu cardul în România? Dânsul a răspuns cu umor: când vom putea lipi un card pe fruntea unui lăutar... atunci se va introduce cardul”, a spus Mugur Isărescu.

Acesta a fost momentul când sala a izbucnit în aplauze și râsete, fiind o declarație foarte apreciată. 

”Aplauzele sunt pentru domnul profesor, nu pentru mine. Mă bucur!”, a replicat Mugur Isărescu în cadrul evenimentului.

Iată dezbaterea:

 

VEZI ȘI: Ciutacu, referitor la intrarea sa în politică: Cei care mă cunosc intuiesc motivele

 

EXCLUSIV Forumul de la Davos, bombă pentru România. Se întâmplă după 15 ani