Iran: O întâlnire Trump-Rohani este posibilă, dar "presiunea maximă" continuă

Preşedintele american, Donald Trump, este dispus să se întâlnească "fără condiţii prealabile" cu omologul său iranian, Hassan Rohani, cu toate că intenţionează să îşi menţină politica de "presiune maximă" în privinţa Teheranului, a afirmat marţi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, notează AFP.

"Preşedintele a spus clar, este pregătit să se întâlnească fără condiţii prealabile, dar ne menţinem campania de presiune maximă", a declarat Steven Mnuchin într-o conferinţă de presă.

"Bineînţeles", a adăugat secretarul de stat Mike Pompeo, întrebat în legătură cu posibilitatea unei întâlniri în marja Adunării Generale a ONU la sfârşitul lunii.

La începutul lui septembrie, Donald Trump a apreciat că o întâlnire bilaterală cu Hassan Rohani este posibilă cu ocazia evenimentului anual de la New York. Preşedintele iranian a condiţionat însă întrevederea de ridicarea tuturor sancţiunilor impuse ţării sale.

Tensiunile dintre Statele Unite şi Iran, inamici declaraţi, s-au accentuat după retragerea Washingtonului, în 2018, din acordul internaţional semnat cu trei ani înainte. Textul, care urmărea să împiedice Iranul să se doteze cu arma nucleară, a fost considerat de Trump prea tolerant.

Ulterior, Statele Unite au reintrodus sancţiuni severe care sufocă economia iraniană.

Şeful diplomaţiei americane a mai acuzat Iranul de "posibile activităţi nucleare nedeclarate", condamnând "lipsa totală de cooperare" cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel