ÎPS Teodosie, emoționat: A venit cu cârje și a plecat fără!

Preotul Ștefan Mindea, hirotesit duhovnic de ÎPS Teodosie
Preotul Ștefan Mindea, hirotesit duhovnic de ÎPS Teodosie

Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Văcăreștii Noi de către IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, PS Ignatie Episcopul Hușilor și PS Paisie Lugojanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a avut parte de momente aparte.

Renumitul neurochirurg al Universității Stanford, preotul Ștefan Mindea, a fost cinstiti joi, după Sfânta Liturghie, cu distincția Crucea Arhiepiscopală a Sfântului Apostol Andrei (Crucea Dobrogei). De asemenea, a fost hirotesit duhovnic și iconom stavrofor de către ÎPS Teodosie. Ierarhul Tomisului a rostit un mesaj plin de emoție în urma acestui moment înălțător.

'Este un dar atât de mare pentru noi'

'Este cel mai emoționant și plin de bucurie moment ca să pot să ofer unei asemenea personalități religioase și științifice, un om deplin, cum este părintele Ștefan Mindea, darul duhovniciei. S-a apropiat atât de mult de oameni. Îl pomenesc sute de persoane din toate zonele. I-a operat și le-a redat sănătatea. Un exemplu, am întâlnit un preot, la înmormântarea tatălui său. Era în cârje. Mi-a spus că a fost operat la Cluj, dar nu s-a putut mai mult.  M-a întrebat dacă poate cineva să mai facă ceva. L-am invitat la Constanța. A venit în cârje și a plecat fără, la doar 2 zile după operație. Si mai sunt multe cazuri de acest fel. Este un dar atât de mare pentru noi, părintele Mindea, un exemplu de omenie.Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că ne-a dăruit o astfel de bucurie, ca să avem un părinte medic, duhovnic (...) Deși are operații până târziu, noaptea slujește.' a spus ÎPS Teodosie.

'Iată aici oameni iubitori și purtători de Hristos, care au început construcția acestui așezământ cu multă nădejde. L-au plănuit doi oameni plini de dragoste de Dumnezeu și de jertfă: părintele Iustin Pârvu de la Petru-Vodă și părintele Ștefan Mindea, care venind din America ne-a adus aici daruri frumoas, binefăcătoare. Părintele Iustin l-a convins că trebuie să trăiască în România și să facă pentru români tot ceea ce a învățat în America.' a menționat ÎPS Teodosie.

'Este ofranda neamului nostru'

'Este ofranda neamului nostru, care atât de frumos s-a realizat în America. Bucuria aceasta de a fi în România este o bucurie nu numai pentru sfinția sa, ci și pentru noi. Părintele profesor neurochirurg, cel mai tânăr și renumit în acest domeniu în America, s-a răsădit în pământul țării noastre!' a mai spus ÎPS Teodosie.

Unul din neurochirurgii de top ai Universității Stanford, Prof. Dr Ştefan Mindea s-a întors în ţara să aducă experiența acumulată în SUA în calitate de director al secției de Neurochirurgie Minim Invazivă (cerebral şi coloana) şi subspecializare în chirurgie spinală minim invaziva al Centrului Medical Universitar Stanford. Dr Mindea a fost membru al Senatul Universității Stanford şi membru cu distinctie la Stanford Cancer Center.

VEZI ȘI Renumit NEUROCHIRURG al Universității Stanford, hirotonit PREOT de către ÎPS Teodosie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel