iPhone 6 ar putea fi construit de roboți

iPhone 6 ar putea fi construit de roboți, nu de oameni, a anunțat CEO-ul Foxconn, compania care produce componentele telefonului.

Potrivit lui Terry Gou, CEO-ul Foxconn, roboții – denumiți "Foxboți", sunt în ultima fază de testare și vor fi folosiți în viitorul apropiat în cel puțin una dintre fabricile sale, prioritate având asamblarea produselor Apple, anunță bussinesinsider.com, citat de incont.ro.

Foxconn vrea să instaleze pentru început 10.000 de roboți cu care vrea să înlocuiască oamenii, cel mai probabil pe cei care lucrează pentru cel mai popular produs al Apple, iPhone.

VEZI ȘI: Topul celor mai dorite smartphone-uri din lume

Fiecare "Foxbot" va asambla în jur de 30.000 de dispozitive pe an, ceea ce ar însemna producerea a 300 de milioane de iPhone-uri anual.

Cu un cost estimat la 20.000-25.000 de dolari, roboții vor aduce și reduceri de cheltuieli semnificative pentru Foxconn, care are în prezent peste 1,2 milioane de angajați în mai multe fabrici din China. Pe lângă reducerea cheltuielilor, introducerea roboților va rezolva și problemele companiei cu lucratorii, care reclamă condiții inumane de muncă.

Potrivit specialiștilor, compania chineză urgentează folosirea roboților, în condițiile în care are nevoie de 100.000 de angajați în plus pentru a putea face față producției masive a noului iPhone, care ar începe în iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel