Ion Cristoiu: Am asistat la expresia unui început de conflict între Iohannis și Băsescu

Curtea Constituţională a adoptat hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României, iar la ceremonie a participat și Traian Băsescu. Pe marginea acestui subiect, Codrin Ștefănescu i-a adresat o întrebare cheie lui Ion Cristoiu, vineri seară, la România TV.

Codrin Ștefănescu: Dle Cristoiu, vreau să vă pun și eu o întrebare, dar să răspundeți cinstit pentru că ne aude o țară întreagă - așa ca jurnalist vechi care le știți pe toate. Astăzi a avut loc un eveniment la CCR. S-a trecut peste protocol. Nu ar fi trebuit să vorbească nici Klaus Iohannis și nici Traian Băsescu. Chiar și așa, Klaus Iohannis a zis: "Stop și de la capăt", în timp ce Traian Băsescu i-a dat niște mesaje. Cinstit... cine a fost astăzi șef? Klaus Iohannis sau Traian Băsescu? Cine a dat  mesaj celuilalt?

Ion Cristoiu: Eu am scris despre acest subiect și l-am înțepat serios pe Klaus Iohannis din două motive. În primul rând, ar fi trebuit să transmită un mesaj de politețe față de fostul președinte. În al doilea rând, Klaus Iohannis a folosit o expresie care mie nu mi-a plăcut. Cum adică: stop și de la capăt?! Stați un pic... România nu a evoluat de 25 de ani? Nu mi-a plăcut. Eu am reținut o mică polemică în sensul că dl Iohannis a zis că va reconecta funcția de președinte la Constituție, ceea ce înseamnă că ne-a sugerat că dl Băsescu nu a respectat Constituția... Pe de altă parte, Traian Băsescu i-a dat sfatul că poate forța Constituția când este nevoie. După părerea mea, astăzi am asistat la expresia unui început de conflict între Klaus Iohannis și Traian Băsescu.

Ion Cristoiu, despre lucrul important pe care trebuie să-l știe Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu menționează faptul că Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale pe un val de antipatie față de Victor Ponta. "Klaus Iohannis trebuie să înceapă campania electorală de-abia acum. Dacă ar fi avut încă din primul tur aceste voturi... am fi putut spune că a beneficiat de o mare simpatie din partea alegătorilor. Votul din turul doi a fost un vot gen revoltă spontană împotriva lui Victor Ponta. În consecință, Klaus Iohannis pornește la drum cu un mare handicap: nu are popularitatea pe care o avea Traian Băsescu în 2004. Președintele României - mai ales că nu are Guvern - trebuie să cucerească altfel inimile românilor. Mie îmi seamănă foarte mult cu Emil Constantinescu. Deja văd toată echipa aceea care l-a dus pe Emil Constantinescu la prăbușire... acum roind în jurul lui Klaus Iohannis dorind să se înfrupte din funcțiile de consilieri prezidențiale", a mai zis Ion Cristoiu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel