Iohannis, suspendare Shhaideh. BOMBĂ pentru președinte

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, a spus că președintele Klaus Iohannis nu are niciun suport legal prin care să ceară suspendarea lui Sevil Shhaideh din funcție pentru că actele presupuse comise de aceasta nu ar fi fost făcute în calitate de ministru al Guvernului Tudose.

"Președintele nu poate să ceară destituirea unui ministru dacă presupusele fapte nu sunt făcute în calitatea de ministru prezent. (...) Avem cazul Fenechiu. El era acuzat și trimis în judecată. Ajunsese, la un moment dat, condamnat de o primă instanță, în dosarul Transformatorul, dar președintele Băsescu nu poate să-l revoce din funcție", a zis Eugen Nicolicea la Antena 3 în emisiunea Anei-Maria Roman.

Întrebat ce va face premierul Mihai Tudose privind soarta lui Sevil Shhaideh, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților a zis: "A cere demisia unui ministru este un lucru firesc și nu trebuie neapărat să fie cauzat de un dosar penal. De asemenea, poate solicita președintelui revocarea unui ministru, din nou spun: fără a avea această motivație. Astfel de solicitări ale premierului pot avea loc oricând pentru că el își face echipa guvernamentală așa cum vrea".

[citeste si]

"Nu cred că premierul ar putea să facă mișcări fără acordul partidului. Întotdeauna un premier se sfătuiește cu persoanele care îl susțin. Vorbim despre o echipă, iar o echipă se sfătuiește înainte de a face anumite mișcări", a mai zis Eugen Nicolicea.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel