Iohannis și Orban s-au încins. Păreri diferite pe buget

Iohannis - Orban
Iohannis - Orban

Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban se pare că au opinii diferite în ceea ce privește bugetul.

Dacă premierul Orban spune că Legea bugetului va fi trimisă pentru dezbateri în Parlament, președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că e posibil ca Guvernul României să își asume răspunderea pe mai multe legi, inclusiv Legea bugetului.

„Veți afla de la Guvern, nu de la mine. Dar ar fi constituțional și e posibil ca Guvernul să-și asume răspunderea pe orice fel de lege”, a precizat Klaus Iohannis după întrevederea cu miniștrii Guvernului Orban. Președintele a mai solicitat ca noul buget să acopere cheltuielile pe anul viitor și să se încadreze cât mai aproape de ținita de deficit de 3%.

Ce spune Orban

„Dumneavoastră vorbiți de angajarea răspunderii, eu nu am vorbit de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm într-un termen cât mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat și să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului. Obiectivul nostru evident este acela că Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la sfârșitul anului, astfel încât orice român să știe foarte clar la ce să se aștepte în anul 2020 din partea acesto două legi. Orice firma să își facă planul de afaceri, orice om să își facă planul de cheltuieli în funcție de veniturile care vor rezultă din Legea bugetului de stat”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă își va asuma răspunderea pe Legea bugetului pentru 2020, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel