Iohannis, scenariu despre proteste. Pieleanu: Fie nu înțelege, fie...

Roxana Neagu / 13 aug 2018 / 18:32 Salveaza PDF Comentarii
Marius Pieleanu
Descriere foto: Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a reacționat vehement după declarația președintelui Klaus Iohannis de susținere a protestului diasporei și de război cu Puterea, Jandarmeria. 

Președintele Klaus Iohannis a lansat și un scenariu. El consideră că este posibil ca protestele violente să fie o diversiune a Puterii pentru a genera o tensiune falsă în societate, ascunzând astfel modificarea legilor justiției. 

”Imaginea româniei este zero, praf făcută, dovada e presa internațională care reflectă într-un mod complet rupt de realitate. președintele fie nu înțelege, ceea ce este grav, fie e prost sfătuit, ceea ce poate fi remediat. Președintele reia tema diversiunii, dar a apărut de vineri noapte. O parte a presei a insistat că partidele de guvernământ au adus în Piață grupurile de instigatori, lucru de neimaginat. Ceea ce mă surprinde este completa lipsă de empatie minimă, obligatorie a președintelui față de toți cetățenii acestei țări, indiferent unde sunt. Președintele nu poate, nu ar evoie să facă diferențe între cetățenii. Nu sunt cetățeni de gradul întâi, cei din străinătate, și cetățeni proști care stau în țară și suportă o dictatură. Poate se vrea o desființare a statului național unitar. Poate s-au săturat de noi, după ce ne-au luat totul, acum vor să ne desființeze ca națiune, vor să ne dezbine atât de tare încât să ne omorâm între noi. (...) Președintele ne vorbea despre societatea civilă care trebuie să se impună. Nu, e minoritară și se poate impune doar mergând la vot! Cine-i oprește să vină la vot? (...) Nu impunem printr-un sistem de propagandă bine pus la punct. E clar că nu sunt doar rodul voinței dlui Dide și dlui Bot! E penibil să crezi așa ceva” a spus Marius Pieleanu, la Antena 3. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25