Iohannis, numire miniștri. Dăncilă, ultimatum pentru președinte, de la Bruxelles

Bianca Ştefan / 04 dec 2018 / 20:52 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Descriere foto: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles, a transmis un mesaj președintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la refuzul numirii miniștrilor pentru Transporturi și Dezvoltare Regională.

”Am să îi lămuresc că suntem capabili pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Voi avea o întâlnire cu Colegiul Comisarilor în cursul zilei de miercuri. Sunt convinsă că vom lămuri și pe președintele CE, cât și Colegiul, că România e pregătită să preia președinția Consiliului. Din partea României, la Transporturi participă ministrul Lucian Șova, chiar dacă și-a dat demisia și am semnat revocarea. Din partea Dezvoltării nu participă nimeni, ceea ce e o vulnerabilitate. Dacă președintele Klaus Iohannis nu va semna pentru noii miniștri, e o situație neplăcută pentru România.

E o situație neplăcută, nu am vrut să externalizez problema la nivelul Bruxelles-ului, sunt convinsă că și președintele CE și ceilalți comisari știu situația și va trebui să explic de ce vin cu miniștri revocați. Trebuie ca problemele să le rezolvăm acasă. Nu e  vorba despre Dăncilă, despre președintele României, e vorba despre România. Mai așteptăm câteva, zile, iar dacă nu, trebuie să mergem la CCR. Și dacă facem o a treia nominalizare, a patra, nu vom avea aceeași situație? Singura soluție e să mergem la CCR. E un caz unic în istoria Uniunii Europene în care președintele nu e interesat de modul în care preluăm președinția Consiliului. Ca să am un dialog cu el, trebuie să am o deschidere din partea lui. Eu am toată deschiderea, dar nu am primit nicio justificare pentru refuzul nominalizărilor.”, a spus Viorica Dăncilă, prezentă prin legătură telefonică, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26