Iohannis, mesaj pentru noul președinte al Austriei, Alexander Van der Bellen

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, marți,  un mesaj de felicitare lui Alexander Van der Bellen cu ocazia alegerii sale în funcţia de preşedinte al Republicii Austria. 

"Cu ocazia alegerii dumneavoastră în înalta demnitate de preşedinte federal al Republicii Austria doresc să vă transmit, în numele României şi al meu personal, cele mai calde felicitări. România şi Austria sunt legate de mult timp printr-o relaţie apropiată de prietenie, bazată pe o istorie comună, parteneriatul în Uniunea Europeană şi o solidă cooperare economică. Pe baza acestor excelente premise, sunt convins că vom putea adânci şi dezvolta cooperarea noastră politică şi economică", se arată în mesajul lui Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

În mesaj, președintele Iohannis subliniază, de asemenea, că este importantă întărirea Uniunii Europene în actualul context.

"Contextul european în care a avut loc alegerea dumneavoastră ca preşedinte federal mă determină să subliniez faptul că este foarte important să lucrăm împreună ca să întărim Uniunea Europeană în această perioadă dificilă, pentru a asigura şi în viitor funcţionarea şi eficienţa sa, în interesul cetăţenilor noştri, pe baza valorilor europene principale ale democraţiei liberale, statului de drept, drepturilor omului, toleranţei şi nediscriminării, respectiv a libertăţilor fundamentale pe care este aşezată construcţia europeană. Mă bucur că vom fi parteneri în aceste eforturi şi vă doresc mult succes şi putere de muncă în îndeplinirea înaltelor responsabilităţi ale funcţiei', se precizează în mesajul președintelui Iohannis transmis omologului din Austria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel