Iohannis: Meritocrația, calea spre a convinge tinerii să rămână acasă

Klaus Iohannis a spus că reinstaurarea unei meritocraţii adevărate este calea spre a convinge tinerii să rămână acasă.

'Dacă reuşim să avem sisteme performante, unde tinerii au şanse să fie angajaţi pe bază de merit, nu fiindcă sunt cunoştinţe sau neam cu cineva, atunci o să reuşim să îi convingem să rămână în ţară. Personal, sunt ferm convins că reinstaurarea unei meritocraţii adevărate, nu numai în sistemul public, ci şi în mediul privat, este calea spre a deveni mai performant şi spre a convinge tinerii să rămână acasă', a spus Iohannis.

La rândul său, Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, a declarat că 'este foarte important ca managementul din ziua de azi să fie un management transparent, profesionist. S-a introdus de curând conceptul de performanţă corporatistă. Este foarte bine că în România s-au conturat aceste principii europene'.

[citeste si]

Klaus Iohannis se află la Iaşi pentru a lua parte la o dezbatere organizată de singura companie românească de antibiotice, Antibiotice SA. Discuţiile vizează piaţa farmaceutică, dezvoltarea viitoare a societăţii, modalitatea de stabilire a preţurilor din piaţa românească şi a taxei de clawback, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel