Iohannis, invitație către politică pentru „tinerii merituoși”

Legi Justiție - Klaus Iohannis
Legi Justiție - Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a lansat, joi, o invitaţie tinerilor din România de a intra în politică şi de a "schimba România în mai bine".

Șeful statului a declarat, în cadrul dezbaterii "Viziunea tinerilor pentru viitorul României", organizată la Bacău, că tinerii sunt cei care pot schimba politica în care se regăsesc "actele de imoralitate şi fuga de răspundere", notează Agerpres.

Iohannis: Fuga de responsabilitate

"Îmi doresc să văd mai mulţi tineri merituoşi care intră în politică, o viaţă politică în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate. Intraţi, deci, dragi tineri în politică şi schimbaţi politica din România în mai bine! Participarea civică şi dezbaterea publică sunt binevenite şi pot influenţa deciziile, dar nu au cum să se substituie actului de guvernare, dacă tinerii stau departe de politică", a afirmat Iohannis.

Susținerea tinerilor

Acesta a subliniat că tinerii trebuie susţinuţi să revină în România după finalizarea studiilor în străinătate şi să îşi dezvolte aici o carieră: „Trăim într-o perioadă foarte dinamică cu provocări multiple, iar pentru România criza demografică profundă este o astfel de provocare. Ne aflăm într-un moment în care este cu atât mai important ca tinerii, după ce îşi completează studiile în străinătate, să fie sprijiniţi să se întoarcă acasă şi să-şi construiască carierele în România”.

Cariere de succes

„Este responsabilitatea noastră, a politicienilor, să vă acordăm susţinere pentru întemeierea unei familii sau deschiderea unei afaceri şi, evident, pentru construirea unei cariere de succes. Altfel, riscăm să rămânem fără un potenţial extrem de valoros pentru că dezvoltarea vieţii noastre sociale, culturale sau economice nu poate ignora contribuţia tinerilor", a mai adăugat şeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel