EXCLUSIV  Iohannis, discurs la Consiliul Naţional al PNL. Pieleanu, observație-cheie

Profesorul Marius Pieleanu a comentat discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional al PNL.

În exclusivitate pentru DC News, sociologul a făcut o observație-cheie: pentru prima dată, președintele României nu a mai folosit, în discursul său, termenul de ”penali”.

"Este prima dată când Klaus Iohannis atunci când iese în public, și mai ales în fața publicului său, electoratul PNL, nu folosește termenul de penali când se referă la PSD. De asemenea, este prima dată - de când este președinte - când Klaus Iohannis are un puternic discurs centrat pe stimularea activității PNL. Sigur că președintele nu stârnește un entuziasm public cum, de pildă, la un moment dat, stârnea, în discursul său, Crin Antonescu când era președinte, însă este evident faptul că de acum înainte, carisma lui Klaus Iohannis va fi oferită PNL-ului pentru a obține un scor foarte bun la alegerile europarlamentare.

Este evidentă implicarea internă în viața internă a PNL, oficialiazată acum dacă vreți, a președintelui țării. Așa cum știam cu toții, iar DC news spusese, s-au lămurit lucrurile la întâlnirea de taină cu liderii importanți ai PNL din urmă cu câteva zile și iată că președintele Iohannis începe să fie nu doar liderul informal, ci chiar, într-o oarecare măsură explicit, al PNL, în timp ce Ludovic Orban începe să aibă un rol secundar în conducerea PNL”, a zis profesorul Marius Pieleanu în exclusivitate pentru DC News.

Iohannis, discurs la Consiliul Naţional al PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de ”o alternativă raţională” în locul actualei guvernării, context în care a punctat că PNL trebuie să fie un partid unit, puternic şi solid.

"Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (...) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, puternic, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi (...) între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (...) Nu aşteptaţi o campania electorală", a spus Iohannis, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel