Iohannis, precizări despre Firea și Băsescu la Ziua Națională

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți,   precizarea legată de invitarea lui Traian Băsescu la Ziua Națională și refuzul de a o invita pe Gabriela Firea.

Klaus Iohannis a fost întrebat la conferința de presă după terminarea CSAT  dacă l-a invitat pe  Traian Băsescu la parada de 1 Decembrie.

„Da, l-am invitat", a răspuns Iohannis.

Criteriile nu i se aplică și dumnealui, a întrebat un jurnalist.

„Ba da", a răspuns sec președintele României..

Totodată, Klaus Iohannis a fost invitat să răspundă  dacă folosește această recepție în scop electoral, având în vedere că președintele PNL a fost invitată la recepție, în timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, care nu are probleme penale, nu.

„Nu răspund niciunor acuzații, nu cred că cineva mă poate acuza de ceva. Dar sigur că puteți da curs unor curiozități jurnalistice. Dacă vorbim de Primarul General, în pregătirea evenimentelor de 1 Decembrie au apărut probleme.

[citeste si]

S-a pus problema încă din noiembrie unde să se țină paradă. Arcul de Triumf a fost bine împachetat de constructori, iar Piața Constituției a fost deja data unor organizatori pentru un târg de Crăciun, iar atunci opțiunile au devenit foarte puține. MApN a dorit să rezolve exemplar aceste manifestări și am fost de acord ca toată lumea să se implice în rezolvarea problemelor de al Arcul de triumf, pentru rezolvarea problemelor de acolo. Printre cei care s-au implicat a fost și doamna primar, care a contribuit la deblocarea situației.

MApN a dorit, în recunoașterea meritelor dnei priamar general să îi facă o invitație specială, ceea ce s-a și întâmplat, cu știința mea. Faptul că doamna primar general a interpretat cum a interpretat, mi se pare neelegant.", a mai spus Klaus Iohannis.

Întrebat de ce Gabriela Firea nu a fost invitată și la recepția de la Cotroceni, șeful statului nu a dorit să răspundă acestei întrebări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel